BIJELJINA: Lani dva slučaja zloupotrebe maloljetnika putem interneta

Datum:

Share post:

Policijska uprava Bijeljina lani je evidentirala dva slučaja zloupotrebe putem interneta na štetu maloljetnih lica, saopšteno je iz policije.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta pripadnici Policijske uprave Bijeljina održali su sastanak o temi zaštite djece na internetu sa predstavnicima Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ i nastaviće ovakve sastanke sa predstavnicima ostalih osnovnih i srednjih škola.

Policijski službenici prenijeli su saznanja o opasnostima sajber kriminala kojem su najčešće izloženi mladi i djeca, kako bi zaposleni u školama inicirali dalju edukaciju djece s ciljem da nauče da prepoznaju elemente krivičnih djela koja ulaze u sivu zonu inkriminacije.

Kako se navodi, jedan od elemenata koji ne smiju da rade je da provociraju na izvršenje krivičnog djela, da postavljaju takozvani hejterski materijal koji može negativno da se odrazi na njih.

TESTNA REKLAMA

Iz policije ističu da negativnosti na internetu, osim krivično-pravnih posljedica, izazivaju i lične posljedice i situacije da se dijete iz straha povuče u sebe, popusti u školi i izbjegava dolazak u školu, kao i sve do tada uobičajene aktivnosti.
Sve informacije u vezi sa zloupotrebom i zaštitom na internetu mogu se naći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet, na linku https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=vtk .

Svaka zloupotreba na društvenim mrežama može se prijaviti i putem besplatnog broja telefona 122 kako bi policijski službenici preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NTV Arena Bijeljina obilježila 23 godine postojanja (foto)

Nezavisna televizija Arena danas je obilježila 23 godine postojanja, predanog rada i pravovremenog informisanja građana Semberije i Bijeljine....

Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori

Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori. -...

KABINET GRADONAČELNIKA: MJEŠTANI I SAVJETI MJESNIH ZAJEDNICA DA PRIJAVE PRIORITETE ZA ASFALTIRANJE I JAVNU RASVJETU

  Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Kompenzacioni fond Republike Srpske je na račun Agrarnog fonda Grada...

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...