BIJELJINA: Krsnu slavu obilježili Dom zdravlja i Muzej Semberija

Datum:

Share post:

Zaposleni Doma zdravlja Bijeljina juče su uz prisustvo brojnih gostiju i uglednih zvanica iz političkog i javnog života Bijeljine obilježili krsnu slavu ove zdravstvene ustanove, Svetog Ćirila i Metodija. Obred lomljenja slavskog kolača obavio je Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Fotije.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović podsjetio je ovom prilikom da zaposleni u ovoj ustanovi predano rade na očuvanju zdravlja građana Bijeljine. Na obilježavanju slave bijeljinskog Doma zdravlja bio je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
 
-Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je protekla poslovna godina, 2018., bila vrlo uspješna za Dom zdravlja Bijeljina, te koristim priliku da se zahvalim svim zaposlenim koji su dali svoj nesebičan doprinos i zalaganje da postignemo ovakav rezultat. Naravno, želim se zahvaliti i svim institucijama sa kojima smo imali saradnju, prije svega mislim na Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, te Gradsku upravu,  Fond zdravstvenog osiguranja i ostale institucije.

Zahvaljujem se na korektnoj saradnji i podršci koju smo imali u proteklom periodu, izjavio je Milovanović koji je zatim naveo da su u proteklom periodu izvršili preseljenje vešeraja u novoizgrađeni objekat, zatim su kompletno opremili objekat Službe za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku, a kompletno su opremili i novoizgrađeni objekat Doma zdravlja u Janji, a u decembru 2018. godine kompletno su opremili centralnu sterilizaciju u koju su instalirali najsavremeniju opremu koja će sigurno značajno doprinijeti sigurnosti i kvalitetu usluga koje pružaju.

TESTNA REKLAMA

I u Muzeju Semberije je lomljenjem slavskog kolača obilježena krsna slava ove ustanove- Sveti Ćirilo i Metodije, svetitelja koji su u devetom vijeku širili pismenost i hrišćanstvo među Slovenima u Velikomoravskoj kneževini i Panoniji. Svojim radom su pomogali kulturni napredak Slovena zbog čega su ostali upamćeni kao slovenski apostoli.
 
Direktor muzeja Momčilo Koprivica rekao je, obraćajući se gostima, da je danas najvažnije da se “svijeći pokloni, krstom prekrsti, Bogu pomoli i pomenu svetitelji Ćirilo i Metodije.
Koprivica je izrazio zadovoljstvo da je ova ustanova u prošloj godini ostvarila zacrtane planove rada.
 
-Organizovali smo 12 gostujućih i domaćih izložbi, svakog mjeseca po jednu, a vrata naše ustanove bila su, i uvijek su, otvorena i za promocije knjiga, te raznih muzičkih manifestacija, rekao je Koprivica.
 
On je naveo da Muzej Semberije baštini sve ono što je vrijedno i ono na čemu počiva tradicija sembersko-majevičkog kraja.
 
-Posjedujemo tri muzejske zbirke-arheološku, istorijsku i etnološku zbirku, te bogatu zbirku za povremene i privremene izložbe, naveo je Momčilo Koprivica.
 
Kum slave, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, istakao je da je posebno zadovoljstvo biti kum ovoj ustanovi kulture za koju je, kaže, siguran da će i u narednim godinama uspješno raditi.    
 
-Muzej, kao institucija, veoma je značajan, pogotovo što čuva istoriju, tradiciju i kulturu postojanja našeg grada i ljudi na ovom prostoru. Sve što čuvaju u ovom muzeju trajan je kapital, rekao je gradonačelnik Mićić.

Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...