BIJELJINA: Kristijan Lukić, Karate klub Panteri-Plus : Dječak velikog srca

Datum:

Share post:

Na plodnoj semberskoj ravnici ne uspjevaju samo poljoprivredne kulture najboljeg kvaliteta. Pored njih, Semberija je i pravi rasadnik talenata u borilačkim sportovima i to najboljeg kvaliteta, „Semberske novine“ su bile u posjeti jednom takvom mladom karatisti koji u svojoj porodici nastavlja lozu ovog plemenitog sporta. Riječ je o Kristijanu Lukiću, jedanaestogodišnjem dječaku koji nastavlja tradiciju djeda Milorada (crni pojas), majke Svjetlane (plavi pojas), tate Zorana (braon/smeđi pojas) i brata Miodraga (crveni pojas). Svi oni su se aktivno bavili karateom i postigli značajne rezultate.

Ne čudi onda ponašanje mladog Kristijana koji je za svoj šesti rođendan poželio – bijeli kimono i upis na treninge karatea! Pravu sredinu za učenje i razvoj pronašao je u Karate klubu „Panteri – plus“ u Bijeljini. Od tada već teče i šesta godina kako Kristijan niže uspjeh za uspjehom. Nosilac je braon pojasa koji je posljednja prepreka do crnog pojasa i majstorskog zvanja. Do te stepenice Kristijan će morati sačekati svoj 16. rođendan, kada će, shodno pravilima Karate saveza, steći pravo da polaže test za zvanje majstora karatea crni pojas 1. DAN.

Do sada je osvojio 40-tak medalja, a na pitanje koja mu je najdraža, stidljivo kazuje kako mu je svaka podjednako draga. S obzirom da se treninzi održavaju četiri puta sedmično, majka Svjetlana kaže da je bilo problema oko usklađivanja Kristijanovih školskih obaveza i termina treninga, ali se na kraju sve dobro posložilo, tako da su i škola i treninzi dobili prava mjesta u Kristijanovom životu.

– Prezadovoljna sam načinom na koji se ljudi u Karate klubu „Panteri – plus“ odnose prema Kristijanu. I ne samo njemu, isti tretman imaju prema svakom djetetu koje trenira karate. U klubu je prisutna dobra atmosfera, posebno stimulativna za mlade karatiste. Kada spremaju karatiste za turnire, treneri, kroz duple treninge, podignu nivo i intenzitet priprema, tako da karatisti na takmičenja odlaze jako spremni i motivisani. Zahvaljujući takvom radu, ne treba da čudi pokazani kvalitet i veliki broj medalja koje osvajaju karatisti KK „Panteri-plus“,“ kaže ponosna majka, Svjetlana Oljača.

TESTNA REKLAMA

– Želim da se zahvalim treneru Siniši Zariću koji me je na treninzima naučio mnogim dobrim potezima. Znam da su dobri, jer sam ih koristio na turnirima i osvajao medalje. Trudiću se da budem još bolji, i u „Panterima“ i u školi. Pozvao bih sve moje vršnjake da se bave sportom, da budu zdraviji, jači, ljepši… Upoznaće puno drugova, putovaće svuda… lijepo je biti sportista,“ kaže na kraju razgovora Kristijan Lukić, velika nada semberskog karatea.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...