BIJELJINA: KOZARA POBIJEDILA RADNIKA

Datum:

Share post:

Jako nevrijeme koje je zahvatilo Gradišku pola sata prije utakmice 30. kola m:tel I lige Republike Srpske između Kozare i Radnika iz Bijeljine nije spriječilo stotinjak istrajnih gledalaca da uživa u odličnoj fudbalskoj predstavi između ove dvije ekipe.

FK ”Kozara-FK ”Radnik” 2:0

Iako je jaka kiša dobro nakvasila teren, sprečavajući precizne pasove i kontrolu lopte igrača oba tima, prva pokušava Kozara preko Šikanjića u trećoj minuti, ali njegov šut odlazi pored gola. Minut kasnije pokušava i Malbašić, ali je neprecizan. Odmah uzvraćaju gosti pokušajem Vasića nakon kornera, ali je Glišić siguran.

Usljedila je kontra Kozare preko Glišića, ovaj pronalazi Šikanjića koji šutira glavom iz trka, ali lopta odlazi preko gola. Igra se dinamično, bez obzira na uslove, koji igraćima i jedne i druge ekipe dobrano otežavaju igru.

U 22. minuti korner za Kozaru izvodi Popović, Babić pokušava glavom, ali lopta odlazi pored stative. Pokušava Kozara dva puta preko Šikanjića i Malbašića, ali njihovi udarci završavaju pored gola Mitrovića. Poslije pola sata igre, kiša polako staje, teren se suši i igra postaje na obe strane sve brža i povezanija. Pokušava Maksimović, ali je Glišić na mjestu u 33. minuti.

U 38. minuti, prodor Glišića koji jako šutira, ali odbrana Radnika izbacuje loptu u korner. Najviši u skoku je Šikanjić, ali njegov udarac glavom završava pored gola. U 42. minuti, opet je Šikanjić u šansi, stiže do lopte i izlazi sam pred istrčalog golmana Mitrovića, ali je ovaj preblizu i zaustavlja pokušaj Šikanjića da ga prebaci. Minut kasnije pokušava Malbašić iz slobodnog, ali je neprecizan.

Igrao se posljednji minut poluvremena, Šikanjić ulazi u šesnaesterac, Mitrović ne uspijeva da se zadrži kližući po travi i ruši ga. Sudija Jevtić svira najstrožu kaznu za Kozaru. Siguran izvođač je Glišić, koji postiže 17 gol ove sezone, i Kozara na poluvrijeme odlazi sa vođstvom od 1-0.

Nastavljaju obe ekipe sa dinamičnom igrom i u drugom poluvremenu. U 51. minuti pokušava Šikanjić iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara, ali je neprecizan. Tri minuta kasnije Došlo šutira glavom nakon kontre Bijeljinaca, ali Glišić hvata loptu. U U 57. minuti u šansi je Paranos, ali Glišić ponovo izlazi kao pobjednik.

Minut kasnije, još jedan brzi napad Radnika, odlično šutira Perišić, ali mladi Glišić je danas nesavladiva prepreka za fudbalere iz Bijeljine. Uzvraća Kozara, Šikanjić jako šutira, a Mitrović nakon parade izbacuje loptu u korner. Korner izvodi Popović, Babić odlično skače i glavom šalje loptut u u mrežu gostiju i Kozara od 58. minuta vodi sa 2-0.

Odlično kontrolišu fudbaleri Kozare igru, iako gosti iz Bijeljine pokušavaju da dođu do Glišićevog gola. Jako šutira Vasić u 71. minuti, ali odbrana Kozare blokira njegov šut, koji od stative završava u korneru. Igrala se posljednja minuta sudijske nadoknade, kada Ristić jako šutira sa peterca, ali Glišić uspijeva da odbrani njegov udarac i rezultat se ne mijenja. Kozara dolazi do nove pobjede i nova tri boda, čime su i praktično se rješili borbe za opstanak.

Ostala su još četiri kola do kraja prvenstva u m:tel I ligi  Republike Srpske. Već u srijedu igraju se utakmice 31. kola. Fudbaleri Kozare će put Prnjavora, gdje će im domaćin biti ekipa Ljubića. Utakmica počinje u 17 časova.

FK Kozara (Gradiška): Glišić P., Blagojević A., Rudan M., Malbašić A. (od 86. min. Čamdžić A.), Glišić D., Jandrić S. (od 86. min. Sadiković A.), Babić N., Šikanjić M., Popović A., Pljevaljčić O. (od 89. min. Matić B.), Pepić D., trener Medović A., klupa: Modić S., Pliego S., Ilić D., Dakić M.

Radnik (Bijeljina): Mitrović D., Paranos S. (od 61. min. Srećković N.), Došlo D., Vasić A., Ristić D., Marković V. (od 61. min. Matković D.), Maksimović A. (od 80. min. Gavrić M.), Maletić P., Despotovič M., Rašević N., Perišić M. (od 80. min. Danilović N.), trener Đurić V., klupa: Oplakan S.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MAGAZIN: Zbog čega mačke (ne) vole češkanje

Mnoge mačke uživaju u osećaju da ih ljudi vole, maze i paze, što je činjenica koja prija ljubiteljima...

Kako ponovo otvoriti zatvoreni tab u Google Chromeu

Vrlo je frustrirajuće slučajno zatvoriti pogrešan tab browsera. Ovo je nekada bilo još iritantnije ranije, kada nije postojao način...

AGRO SAVJET: Starinski lijek idealan za jetru i holesterol

Ova biljka jača rad svih žlijezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...