BIJELJINA: Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju organizovali humanitarnu prodaju vjenčića

Datum:

Share post:

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad u Bijeljini, juče i danas je organizovao humanitarnu prodaju vjenčića povodom Ivanjdana koje su izradila djeca – korisnici Dnevnog centra, kojih je, trenutno, 23 u Dnevnom centru.

Nevena Rankić, rukovodilac službe Dnevnog centra za djecu rekla je da im se prethodna humanitarna prodaja pokazala kao lijepa praksa, pa su odlučili da je ponove.

“Odlučili smo da u susret Ivanjdanu ispoštujemo našu tradiciju pravljenja i ukrašavanja vjenčića, pa smo zajedno sa djecom izrađivali vjenčiće. Svako dijete je dalo doprinos shodno mogućnostima i svojim sposobnostima. Neki su bojili, neki su rezali i pravili cvjetiće i mašnice. Sav novac koji budemo prikupili, biće korišten za naše korisnike, za aktivnosti koje budemo sprovodili u Centru, za naše izlete, odlaske na sladoled, kostime za predstave koje pripremamo s vremena na vrijeme”, rekla je Rankićeva za portal Dešavanja u Bijeljini.

Kako kaže, djeca se rado uključuju u aktivnosti koje organizuju u Dnevnom centru. Već tradicionalno prave razne plesne tačke, krenuli su da pripremu manjeg dramskog komada koji planiraju da izvedu za slavu Centra.  

“Za 3. Decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, imamo plan aktivnosti, onda za Novu godinu. Rado se uključujemo kada je obilježavanje Dana osoba sa autizmom, pa sa Daunovim sindromom. Uvijek gledamo da napravimo neku radionicu i to često u saradnji sa vrtićem. U Centru pored ovih aktivnosti, radimo i edukativne, radne-okupacione radionice prema individualnom planu za svako dijete, prema njegovim mogućnostima”, objasnila je Rankićeva.

Iz Dnevnog centra kažu da su oduševljeni kako su Bijeljinci prihvatili ovu njihovu aktivnost humanitaarne prodaje vjenčića. Ističu da je bitno da što više dana godišnje izađu u grad u na Gradski trg kako bi više bili vidljivi i prepoznatljivi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...

BORENOVIĆ: ”Dodikove brutalne uvrede, primitivizam i laži, pa one nebuloze oko sankcija…sve staje u par riječi…”

Dodik je dodao da se u dopisu obavještajne zajednice navodi da je Vukanović “korisni idiot” i da je...

GOVEDARICA: Izborni zakon Srpske kojim Dodik i njegovi koalicioni partneri mašu, nikada neće biti usvojen

Izborni zakon Srpske kojim Dodik i njegovi koalicioni partneri mašu, nikada neće biti usvojen tvrdi Vukota Govedarica šef Kluba...