BIJELJINA: Kolonija dječijeg prijateljstva od 9. do 15. juna u Vrtiću ''Čika Jova Zmaj''

Datum:

Share post:

Bijeljinski vrtić "Čika Jova Zmaj" biće domaćin Kolonije dječijeg prijateljstva koja će od 9. do 15. juna ugostiti mališane i vaspitače iz sedam gradova Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i BiH, najavljeno je iz ove predškolske ustanove.
 

"Ugostićemo drugare iz Sombora, Šapca, Vukovara, sa Cetinja, iz Štipa i Banjaluke, a djeca će imati priliku da upoznaju Bijeljinu, Etno-selo `Stanišići`, da na priredbi pokažu svoje umijeće, da učestvuju u Maloj olimpijadi, a prije svega da se druže i igraju sa mališanima iz drugih gradova", navodi se u saopštenju.

Iz svakog grada u Koloniji će učestvovati po desetoro djece, dva vaspitača, direktori i stručni saradnici vrtića.

"Dosadašnji susreti pružili su nam priliku da se bolje upoznamo, da obogatimo naš um i dušu, te pružimo djeci priliku da se međusobno upoznaju i ostvare prijateljstva sa drugarima iz drugih gradova", ističu domaćini.

TESTNA REKLAMA

Povelja o trajnoj saradnji predškolskih ustanova Banjaluke, Cetinja, Ohrida, Peći, Sombora, Šapca, Velenja i Vukovara potpisana je 1980. godine u Vukovaru i druženja su trajala do 1990. godine.

Saradnja je obnovljena 2008. godine na Cetinju, kada se Koloniji pridružio i Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine koji je prvi put bio domaćin druženja 2012. godine.

Kolonija dječijeg prijateljstva svečano će biti otvorena u ponedjeljak, 10. juna, u 9.30 časova u objektu vrtića "Mali princ", gdje će biti podignuta zastava ove manifestacije.

Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...