BIJELJINA: KO SU ''Pavgord'' i ''Galens'' koji trebaju da DOKAPITALIZUJU Pavlović banku?

Datum:

Share post:

„Galens“ je kompanija registrovana u Novom Sadu u Srbiji.

Prema podacima Agencije za privredne registre Srbije, postoji kompanija za proizvodnju, trgovinu i usluge „Galens“,osnovana 2004. godine, i sa njom četiri povezane firme, „Galens Invest“ (2009), „Uni Galens“ (2012), „Project Galens Invest“ (2017) i „Zvezdara Galens Invest“ (2018).

Sve firme u registrovane za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada.

Neto dobit koju je „Galens“ zabilježio lani iznosila je 199.241.000 dinar, odnosno oko 3,2 miliona KM.

TESTNA REKLAMA

„Galens Invest“ imao je dobit od 312.147.000 dinara ili oko pet miliona KM.

„Uni Galens“ je bio u gubitku u 2018. godini i to od 11.255.000 ili oko 183.000 KM.

„Project Galens Invest“ nije imao prihode i bilježi gubitak od 36.000 dinara ili oko 585 KM.

Najmlađa firma „Zvezdara Galens Invest“ počela je sa radom krajem prošle godine.

Kao zakonski zastupnici firmi vode se Radoljub Golubović, Vladimir Šojić, Dušanka Nenadov, Srđan Marjanović i Slaviša Tošić, dok imena vlasnika nisu navedena na sajtu Agencije za privredne registre Srbije.

„`Galens` je mlad i ambiciozan tim profesionalaca čiji poslovni moto je da stvara životne prostore po meri svih generacija. Uz pomoć spoljnih i unutrašnjih saradnika, ljudi koji su stručnjaci u onome što rade, `Galens` je u mogućnosti da izgradi stanove, lokale i garaže na najatraktivnijim lokacijama. Obzirom da nam je 2015. godine dodeljena nacionalna nagrada Business Partner, imamo dodatni motiv da svoj renome održimo i opravdamo gradeći odnose sa svakim budućim kupcem”, navedeno je, između ostalog, na sajtu “Galens Investa”.

Prodaju stanove u naselju “New Minel” u Beogradu, “Kej Garden Residence” u Novom Sadu od 200.000 kvadratnih metara, a prema navodima sa sajta grade i naselja “Avenija Garden”, “Kraljev park” i “Pupinova palata”, sve u Novom Sadu. Na Zlatiboru grade kombinaciju hotela i apartmanskog naselja “Zlatiborski biser” od 40.000 metara kvadratnih.

Njihove investicije koje su u fazi realizacije se procjenjuju na 200 miliona evra, od kojih je najznačajnija izgradnja stanova površine 250.000 kvadratnih metara, a pripremaju još značajniji kompleks od čak 500.000 kvadrata.

„Pavgord“ je fočanska firma Gordana Pavlovića. Ova firma je 2015. godine kupila potraživanja litvanske Ukio banke od Fabrike glinice „Birač“ koja stečajni upravnik nije priznao.

“Pavgord” u više sudskih postupaka pokušava da naplati potraživanja od „Alumine“, kćerke firme i najprofitabilnijeg dijela FG “Birač”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...