BIJELJINA: Ko manipuliše podacima? Slaviša Marković ili Jovan Gajić?

Datum:

Share post:

Raspravu o nacrtu budžeta Grada Bijeljine za 2021. godinu obilježile su primjedbe šefa Kluba odbornika PDP u Gradskoj Skupštini u Bijeljini Slaviše Markovića i rasprava sa šefom kluba odbornika SDS Semberije Jovanom Gajićem.

Marković: Budžet je manji za 10 miliona.
,,Prvi opozicionar Bijeljine'' i odbornik PDP Slaviša Marković ustvrdio je da je budžet grada Bijeljine za 2021. godinu manji za 10 miliona maraka. Posebno je istakao da su značajno smanjena sredstva za boračku populaciju, subvencije u poljoprivrednoj proizvodnji, sredstva za kulturu i budžet Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Marković je kritikovao Nacrt budžeta u dijelu izdvajanja za boračku populaciju u iznosu od 430 000 maraka i zatražio da od 50 miliona maraka za ovu populaciju u 2021. godini bude izdvojeno najmanje milion maraka.

 
Iznos novca za poljoprivrednu proizvodnju je, istakao je Marković smanjen sa 4,5 u prošloj godini na 2 miliona u ovoj godini.  

TESTNA REKLAMA

Marković je podsjetio i da je upravo SNSD prošle godine, kao opozicija insistirao na povećanju sredstava za kulturu, dok je sada, kao dio vlasti se saglasio za smanjenje  novca za ovu namjenu.

Slično je i sa izdvajanjima za penzionere koje se smanjuje sa 60 000  u 2020. godini na  40 000 KM u  2021. godini. 

Marković: Gdje vam je ta sinergija sa Vladom Srpske i višim nivoima vlasti?
Sve što se u Bijeljini bude gradilo naredne godine, ustvrdio je Marković, ići će na teret građana i platiće građani, tako da ne postoji nikakva nova sinergija sa višim nivoima vlasti u Republici Srpskoj. o kojoj se toliko priča.
 
Gajić: Budžet je povećan, Marković manipuliše podacima
Odbornik SDS Semberija Jovan Gajić je u obraćanju Skupštini istakao da Marković manipuliše podacima u političke i predizborne svrhe.

Jovan Gajić, predsjednik Kluba odbornika SDS Semberija

Budžet Grada za narednu godinu je veći u dijelu izvornih prihoda. Razlika u odnosu na tekuću godinu su kreditna sredstva koja su prošle godine iznosila 12 miliona maraka.

Iznos sredstava u Odjeljenju za boračku populaciju je u nivou ovogodišnjih i moguća su dodatna izdvajanja.
Grad je u povoljnijoj situaciji jer u Odjeljenjeu za finansije nema većih novih zaduženja, nego se rasterećuje od plaćanja kreditnih obaveza.

Izdvajanja za poljoprivredu nisu manja, smanjuju se samo kreditna sredstava koja su već utrošena za projekte navodnjavanja i uređenje kanalske mreže.

Izdvajanja za kulturu za narednu godinu su ista kao i za ovu, s tim što je Bijeljina dobila i Pozorište.

Gajić: Marković ne vidi ulaganja Vlade Srpske i viših nivoa Vlasti
Šef Kluba odbornika SDS Semberije Jovan Gajić je posebno istakao da Marković, kao opozicionar ne primjećuje sinergija Grada sa Vladom Srpske i višim nivoima vlasti, jer se ona ne prikazuju u novčanom iznosu kao stavka budžeta, ali su i te kako vidljiva na terenu. Tako Vlada Srpske ustupa zemljište za gradnju autobuske i željezničke stanice, zemljište za gradnju sportske hale i drugih sadržaja, ali i niz drugih administrativnih olakšanja koja dobija grad u vidu sufinansiranja ili finansiranja projekata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i jedan dječak. Broj...