U Bijeljini dva velika koncerta povodom Pantelinskih svečanosti – Dženana Lončarevića (04. avgust) i grupe Piloti (10. avgust). Oba koncerta će se održati na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića sa početkom od 21.00 čas.

Prošla 2023. godina u Bijeljini je bila bez Pantelinskih svečanosti, osim bogosluženja i litije za Dan Svetog Pantelejmona, a zbog niza problema izazvanih prirodnim nedaćama a najviše i zbog
pojave afričke kuge svinja.

Ove godine situcija se promijenila i Pantelinski dani će biti organizovani i nosiće naziv ’’Bijeljina je svijet’’.

Tim povodom će našim sugrađanima i gostima biti prezentovan bogat  kulturni, umjetnički, muzički i sportski program

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ističe da ovakvi događaji imaju višestruke benefite za Bijeljinu, a na prvom mjestu je promocija Grada Bijeljina, pozitivan uticaj na ugostiteljske i trgovačke objekte, kao i prilika da se Bijeljina predstavi kao dobar domaćin i da pokaže najbolje što ima. 

Tako će se u Bijeljini održati dva velika koncerta povodom Pantelinskih svečanosti – Dženana Lončarevića (04. avgust) i grupe Piloti (10. avgust). Oba koncerta će se održati na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića sa početkom od 21.00 čas.

-Otkrili smo ko će ovog ljeta uveseljavati bijeljinsku publiku ali to je samo mali dio programa Pantelinskih dana koji će ove godine biti vrlo interesantan i sadržajan, vjerujem da će privući veliki broj turista ali i da Bijeljinci koji će u tom periodu biti u gradu moći za sebe da pronađu sadržaje od interesa, nastavio je Petrović.

Ovogodišnji koncept Pantelinskih dana kaže Petrović je potpuno drugačiji i nosi naziv „Bijeljina je svijet“, uz napomenu da će se u Bijeljini po prvi put organizovati dani drugih kultura, kako bi se kako kaže zapravo pokazala širina i da bi se stavio poseban akcenat na slavu koja je nematerijalno kulturno dobro i koja zaslužuje da bude svjetski promovisana.

-Prije samog dana slave Svetog Pantelejmona, očekuje nas tradicionalna Bijeljinska regata, zatim proslava Ilindana na drugačiii način, nizaće se Dani ruske, kineske, mađarske i grčke kulture, veliki broj muzičkih događaja, edukativnih radionica za djecu, gastronomski „food corner“ i mnogo lijepih iznenađenja a sama manifestacija biće završena kolektivnim bijeljinskim vjenčanjem i koncertom Ivana Bosiljčića „Naše veče“ koji je bio najposećeniji kulturni događaj ove godine i za koji se karta više tražila, kaže Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine napominje da će kompletan program Pantelinskih svečanosti biti prezentovan uskoro, te voziva sugrađana da pozovu svoje prijatelje i rodbinu da posjete Bijeljinu i da budu dio lijepe semberske slike koju šaljemo, jer kako kaže Petrović ’’Bijeljina je svijet’’.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име