Bijeljina je po peti put dio “Evropske sedmice mobilnosti“ (foto)

Datum:

Share post:

Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni i ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina najavila je petu po redu „Evropsku sedmicu mobilnosti“ koja sadrži niz aktivnosti koje organizuju zajedno sa 22 sponzora i devet partnera.

„Srećni smo što imamo toliki broj partnera i sponzora koji su prepoznali ove aktivnosti kao nešto što je značajno za građane koji žive u ovom gradu. Od 16. do 22. septembra Bijeljina će ponovo biti dio „Evropske sedmice mobilnosti“. Po tradiciji, Grad Bijeljina podržava ovu manifestaciju i tako postaje dio velike porodice gradova u Evropi koji promovišu važnost ekološki efikasnih načina kretanja ljudi i zdravog načina života. Tema Evropske sedmice mobilnosti za 2022. godinu je „Bolja povezanost“, dok moto glasi „Krećimo se kvalitetnije““, rekli su iz LER-a.

Evropska sedmica mobilnosti naglasak stavlja na bezbjedno pješačenje, vožnju bicikla i prednosti koje iz zdravog odnosa prema životnoj sredini proističu po zdravlje ljudskog organizma. U mnogim evropskim zemljama praksa je pokazala da da su gradovi koji promovišu pješačenje i vožnju bicikla, umjesto korišćenja privatnih motornih vozila, aktraktivniji za život.

U okviru ove sedmice u Bijeljini su planirane brojne aktivnosti.

Danas u 17.00 časova za pješake će biti otvorena Ulica Vuka Karadžića.

Subotnji termin od 12.00 do 14.30 časova je rezervisan za „Fitnes za djecu“ u centru grada, u Ulici Vuka Karadžića. Istovremeno će biti realizovan monitoring protoka saobraćaja u centru grada. Istog dana od 17.00 do 23.00 časa, ponovo će za saobraćaj biti zatvorena Ulica Vuka Karadžića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...

VRIJEME DANAS svježije uz moguće naoblačenje

Ujutru promenljivo uz sunčane periode i hladno, u višim predelima mraz, a slab mraz je moguć i ponegde...

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...