Bijeljina: Javni čas na temu vjere i etosa Crkve

Datum:

Share post:

Dana 1.aprila 2019. godine u 12:30 časova u holu JU Gimnazije "Filip Višnjić" Bijeljina u organizaciji sociološke sekcije održan je javni čas na temu vjere i etosa Crkve.
 
Srđan Mastilo, profesor pravoslavne vjeronauke u odnosnoj školi, u kratkom uvodu izložio je  otkrivenje Boga u starozavjetnoj i novozavjetnoj istoriji.

Prezviter Siniša Šarenac, bijeljinski paroh i koordinator za katihezu Eparhije zvorničko-tuzlanske, u svom uvodnom slovu je pažnju posvetio odnosu mladih prema Crkvi i odnosu Crkve prema mladima.

 
U nastavku javnog časa razvio se inspirativan dijalog u kojem su učenici postavili niz pitanja i podijelili sa svima svoja iskustva i viđenja Crkve, joge, usamljenosti, nacije i etike. Na nekoliko učeničkih pitanja predavači nisu dali identične odgovore, a što je pomoglo gimnazijskim đacima da uvide da vjera Crkve nije ideologija, koja ima spremne odgovore na sva pitanja, nego prostor slobode kojom nas Gospod oslobodi.

Pošto je jedan javni čas maleni isječak vremena da bi se pokušali pronaći bar obrisi odgovora na postavljena pitanja, dogovoreno je novo druženje sličnog tipa.

​Izvor: semberske.info

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...