BIJELJINA: ''Jablanovi snene zvijezde''-NOVI ROMAN Tihomira Nestorovića (foto)

Datum:

Share post:

U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u četvrtak naveče, u 18 sati, biće predstavljen novi, šesti po redu, roman Tihomira Nestorovića, bijeljinskog  književnika, novinara i publiciste.

Kako sam autor kaže, u pitanju je „iskrena pripovijest sa neskrivenim romantičarskim prizvukom“.

„ Ovo je nastavak ranije napisanih i objavljenih romana o ljudskim sudbinama i događajima iz semberske ravnice i oko ravnice. U mojim romanima susreću se različiti svjetovi, miješaju kulture i ljudi. Ovaj roman je posvećen poznatom televizijskom novinaru i dokumentaristi Kamenku Katiću i bio je napisan godinu dana prije nego što je Kamenko umro. U pitanju je iskrena i topla pripovijest o Senki Bjelajac, djetetu ratnom siročetu, koja je jedina preživjela na jednom stratišu u Drugom svjetskom ratu, da bi kasnije postala svjetski poznata slikarka. Spasila ju je bolničarka Senka Bjelajac i ona je po njoj dobila ime. U sjećanju joj je ostao jablan i ona se jablanom i „potpisivala“ na svojim slikama“, kaže Nestorović.
Ovo je, inače, sedamnaesta objavljena knjiga Tihomira Nestorovića, a već za januar naredne godine najavljuje svoj sedmi roman „Pansion gospođe Hadživuković“ i  novu zbirku pripovijedaka „Dukati Paje Zlojutra“.

TESTNA REKLAMA

Nestorović kaže da u pripremi za štampanje kod „Prometeja“ ima još pet pripremljenih knjiga, tako da ga mnogi već sada porede sa čuvenim romanopiscem i učiteljem Dušanom Baraninom, piscem istorijskih romana koji je svojevremeno učiteljevao u Brodcu i bio omiljeni učitelj u semberskoj ravnici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...