Bijeljina: Izjavu Jusufa Trbića osudio i SDS

Datum:

Share post:

Šef Kluba odbornika vladajućeg SDS-a u Skupštini grada Bijeljina Jovan Gajić najoštrije je danas osudio izjavu odbornika SDA Jusufa Trbića, koji je pripadnike Vojske Republike Srpske nazvao "Karadžićevim fašistima" i istakao da je to uvreda za sav srpski narod.
 

"Moj lični stav, koji je svakako i stav SDS-a, jeste osuda Trbićeve izjave u kojoj je sav srpski narod poistovjećen sa rušenjem džamije u Bijeljini", rekao je Gajić.

On kaže da SDS u Bijeljini jeste u koaliciji sa SDA i da imaju izuzetno korektnu političku saradnju, ali da kao Srbin i kao patriota Trbićevu izjavu smatra potpuno neodmjerenom i za svaku vrstu osude.

"Kao Srbin i kao srpski vojnik u tom periodu i ja sam bio Karadžićev – i vojnik i pripadnik srpskog naroda. Zaista je nerealno i za osudu bilo koga iz srpskog naroda poistovjećivati sa fašističkim pokretom", poručio je Gajić.

TESTNA REKLAMA

Šef Odborničkog kluba SDS u gradskoj Skupštini osudio je rušenje bilo kojeg vjerskog objekta, pa tako i džamije u Bijeljini, ističući da su u ratnom vihoru to počinili pojedinci na svim stranama, koji se mogu nazvati vandalima.

"Nije primjereno i nije u redu da se na ovakav način Karadžićevi sunarodnici nazivaju fašistima", kaže Gajić.

On je dodao da Trbićeva potpuno neodmjerena izjava, koja je za svaku vrstu osude, ne odražavao realno stanje suživota koji je stvoren u Bijeljini.

Odbornik SDA u gradskoj Skupštini Jusuf Trbić je 25. februara za skupštinskom govornicom Vojsku Republike Srpske nazvao "Karadžićevim fašistima", zbog čega su neki od odbornika SNSD-a napustili zasjedanje Skupštine grada.

Izvor: bijeljina.org/srna.rs

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

RADNIK SVE JAČI: BOJAN BURAZOR STIGAO U SEMBERIJU

Radnik iz Bijeljine je svakim danom sve jači, a novo ime je igrač bogatog iskustva, Bojan Burazor. Sadržaj se...

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini. BIJELJINA HANDBALL CUP 2022 će biti održan 19,...

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...