Gradonačelnik Ljubiša Petrović posjetio je u Pučilama gradilište Prihvatilišta za djecu bez roditeljskog staranja, djecu ulice i djecu u riziku, na kojem su u toku radovi iz druge faze.

U prvoj fazi radova uloženo je 111.000 KM. U drugoj fazi objekat će dobiti kompletnu krovnu konstrukciju. Vrijednost radova u ovoj fazi je procijenjena na 208.000 KM. Dakle, blizu 320.000 KM je iz gradske kase izdvojeno do sada za gradnju ovog objekta. Budžetom za 2025. godinu planiranio je dodatno ulaganje u ovaj objekat, a neće izostati ni ulaganje od strane švajcarskog Karitasa sa kojim Grad Bijeljina ima dugu i uspješnu saradnju.

Karitas će biti partner Gradskoj upravi i u finansiranju treće faze radova, kao što je to bio slučaj i u prve dvije faze, a za treću fazu će Karitas izdvojiti 200.000 KM, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojeno još 300.000 KM, kako bi ovaj objekat bio u potpunosti opremljen.

Jedan ovakav objekat je prijeka potreba našeg grada, jer, nažalost, nije mali broj maloljetnih lica koja su izložena negativnim društvenim pojavama zbog činjenice da žive i odrastaju na ulici ili su u opasnosti da postanu „djeca ulice“.

Ističući važnost zaštite djece koja su bez roditeljskog staranja i stambeno nezbrinuta, gradonačelnik Petrović je podsjetio da je Bijeljina u protekle četiri godine nastojala pomoći budžetu roditelja-njegovatelja, ali i zaštititi osobe sa poteškoćama u razvoju koje navrše 30 godina života, obezbjeđujući im redovna novčana sredstva, jer je ova kategorija stanovništva zanemarena od strane države.

– Nije logično da osobama koje u razvoju imaju određene poteškoće, sa navršenih 30 godina života, bude uskraćena mogućnost da i dalje dobijaju odgovarajući iznos novčanih sredstava, jer dostizanjem određene starosne dobi njihovi problemi ne postaju manji ili nestaju, ali država to, očito, nema u vidu – naglasio je Gradonačelnik i dodao da lokalna zajednica nastavlja da razvija sistem socijalne zaštite i proširuje obim prava različitih ugroženih kategorija stanovništva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име