Bijeljina: Izbor trase auto-puta kroz Semberiju važan za čitavu regiju

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić održao je danas sastanak sa načelnicima opština Ugljevik i Lopare, Vasilijem Perićem i Radom Savićem, kao i predstavnikom Grada Zvornika, koji su ovom prilikom podržali ideju za trasiranje auto-puta Beograd-Banjaluka kroz Semberiju, koju je predložila Bijeljina.

– Hvala kolegama koji imaju mišljenje slično mišljenju bijeljinske lokalne uprave i privrednika Grada Bijeljina, da trasa treba da bude na nekoliko kilometara od centra Grada, te da poveže puteve za Zvornik i Ugljevik i dalje, prema Loparama, ali i da ima vezu s putem koji preko Bogatića ide ka Šapcu. Imamo predloženo rješenje i čekamo razgovor sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvima da se izabere najbolje rješenje, poštujući i stav Srbije da se ne mogu mijenjati kontaktne tačke na Savi u Rači, odnosno, prostorni plan Brčko distrikta. Takođe, zahtjev Srbije je da se autoputem spoji Pavlovića put prema Badovincima i Šapcu – naveo je Mićić, dodajući da je trasa koju predlaže Bijeljina malo duža, ali je od višestrukog značaja za Grad.

Prema njegovim riječima trasa sjevernim dijelom bi zaobišla Bijeljinu.

– Naša trasa je, iako skuplja, prihvatljiva s obzirom na njen značaj, ali i samoodrživost. Obavićemo i razgovore sa predstavnicima mjesnih zajednica da bismo našli najbolje rješenje. Trasa koju mi predlažemo bi otvorila Bijeljinu prema Srbiji i Evropskoj Uniji, ali i prema Sarajevu i Banjaluci i očekujemo veliku korist za privredu našeg Grada i okoline – istakao je prvi čovjek Bijeljine, dodajući da je ovo grad koji ima veći priliv od odliva stanovništva, što svakako treba poštovati pri donošenju važnih odluka, kao što je interes regije kada je riječ o autoputu.

TESTNA REKLAMA

Savjetnik Gradonačelnika Zvornika Mile Jović naveo je da je autoput od izuzetnog značaja za Zvornik.

– Podržavamo stav Bijeljine o trasi autoputa usklađenoj sa Prostornim planom Republike Srpske – naveo je Jović.

Načelnik Lopara Rado Savić istakao je da bi postojeća trasa autoputa donijela veliku korist stanovništvu Semberije i Majevice.

– Za Priboj, Tobut, Peljave i Puškovac bi to bio odličan put koji bi stanovništvu olakšao život – smatra Savić.Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da treba pronaći najbolje moguće rješenje kada je riječ o trasi, a koje će biti u interesu svih građana lokalnih zajednica u okolini.

– Podržavamo prijedlog Bijeljine i nadamo se da će biti prihvaćen – naveo je Perić.

Izvor: Gradska uprava

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...

VRIJEME DANAS sunčano i vruće

Pretežno sunčano i vruće. Kasnije popodne i uveče na zapadu postepeno naoblačenje. Tokom noći na zapadu oblačno uz...