BIJELJINA: ISTRAŽIVAČKA AVANTURA 15. DECEMBRA

Datum:

Share post:

Gradska uprava Grada Bijeljina u saradnji sa Udruženjem inovatora regije Bijeljina, obrazovnim institucijama i R.K. „Iskra“ organizuje manifestaciju „Istraživačka avantura“. Ovaj događaj, na kojem će na zanimljive načine biti promovisana nauka, biće održan 15. decembra 2022. godine od 17 do 20 časova u prostorijama Muzeja Semberije i Galerije Centra za kulturu „Semberija“.

„Istraživačka avantura“ pružiće ljubiteljima nauke besplatne sadržaje, u kojima će moći da istraže spoj nauke i umjetnosti, dok će darovitim pojedincima omogućiti da iskažu svoj talenat. Učenici osnovnih škola, do petog razreda izložiće crteže na temu nauke, dok će stariji osnovci, zajedno sa srednjoškolcima će predstaviti makete, izume i prezentacije. Pored toga, inovatori, profesori i studenti učestvovaće sa ozbiljnijim eksperimentima. Posjetioci će moći da pogledaju i radio-prijemnicike iz Drugog svjetskog rata, saznaju o životima velikih naučnika i učestvuju na interesantnim interaktivnim radionicama.

Takođe, posjetioci će moći da vide mnoštvo eksperimenata, koji će se izvoditi pred njima, da slušaju prezentacije o najnovijim naučnim otkrićima, a najmlađi učesnici će održati predstavu.

Za najbolje inovatore i učesnike obezbijeđene su nagrade – svi učesnici biće raspoređeni u tri grupe, a iz svake grupe biće nagrađena po tri učesnika.

Pozivamo sve zainteresovane ljubitelje avanture da istražuju i svojim prisustvom učine ovaj događaj zanimljivijim.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MAGAZIN: Zbog čega mačke (ne) vole češkanje

Mnoge mačke uživaju u osećaju da ih ljudi vole, maze i paze, što je činjenica koja prija ljubiteljima...

Kako ponovo otvoriti zatvoreni tab u Google Chromeu

Vrlo je frustrirajuće slučajno zatvoriti pogrešan tab browsera. Ovo je nekada bilo još iritantnije ranije, kada nije postojao način...

AGRO SAVJET: Starinski lijek idealan za jetru i holesterol

Ova biljka jača rad svih žlijezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...