BIJELJINA: Informacija o stanju vodotoka za 16. maj

Datum:

Share post:

S obzirom na to da u protekla 24 časa na području Grada Bijeljina nije bilo kišnih padavina, i dalje su u opadanju vodotoci manjih rijeka – navode u Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.
 

U skladu sa Upozorenjem Republičke uprave civilne zaštite i zaključcima Gradskog štaba za vanredne situacije, Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu – Odsjek za civilnu zaštitu i dalje intenzivno prati stanje vodostaja na području Grada.

Vodostaj rijeke Drine takođe je u opadanju, jutros u 06:00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je 194 cm, odnosno, u protekla 24 časa, opao je za 51 cm. Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od +450 cm.

Protok rijeke Drine jutros u 06:00 časova na HE Zvornik iznosio je 501 m³/sek.

TESTNA REKLAMA

Vodostaj rijeke Save je i dalje u znatnom porastu i jutros u 06:00 časova visina vodostaja na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je 938 cm, odnosno, u protekla 24 časa, porastao je za 75 cm.

Na vodomjernoj stanici Rača, u 07:00 časova, visina vodostaja iznosila je 571 cm, odnosno, u protekla 24 časa, zabilježen je porast od 102 cm.

Redovna odbrana od poplava u Semberiji uvodi se kada vodostaj rijeke Save u Rači dostigne kotu od +650 cm.

Nastavlja se sa daljim intenzivnim praćenjem stanja na području Grada i dalje je obaveza svih nadležnih javnih službi i privrednih društava koji su izvršioci zadataka po Planu zaštite i spasavanja od poplava u Gradu Bijeljina da budu u punoj pripravnosti kako bi po potrebi mogli efikasno realizovati planirane zadatke, s obzirom na to da je porast vodostaja rijeka Save znatan.

Izvor: Gradska uprava/desavanjaubijeljini.com

 

 

 

Novi komentar

Komentara

 

 
 
 
 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Trivićka i Šarović žive u virtuelnom svijetu

Reagovanje SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina izražava ozbiljnu zabrinutost da su i Mirko Šarović i...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...