Bijeljina i Kumanovo – saradnja duga 12 godina

Datum:

Share post:

Povodom 11. novembra, koji se u Kumanovu obilježava kao Dan opštine, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je posjetio ovaj bratski grad, sa kojim Grad Bijeljina ostvaruje saradnju još od 2006. godine, kada je potpisana Povelja o bratimljenju.

– Već dvanaest godina redovno se posjećujemo i razmjenjujemo iskustava u oblastima kulture, ekonomije i međunarodne saradnje. Posjeta Kumanovu povodom Dana opštine bila je još jedna prilika da učvrstimo naše bratske veze i razgovaramo o mogućnostima za realizaciju zajedničkih projekata, ali i da ostvarimo kontakte sa drugim gradovima sa kojima Kumanovo ostvaruje saradnju. Saradnja između jedinica lokalne samouprave u regionu sve više dobija na značaju, jer pomaže u prevazilaženju granica, ali i u procesima evropskih i svjetskih integracija – ocijenio je gradonačelnik Mićić, dodajući da su bratske veze sa Kumanovom mnogo puta dokazane i da će dva grada nastaviti da ih unapređuju i proširuju.

Bratska veze posebno su došle do izražaja tokom poplava u Bijeljini 2010. i 2014. godine, kao i u situaciji vanredne situacije u Kumanovu – kada su dva grada upućivali nesebičnu pomoć jedan drugom.Ovogodišnje svečanosti u Kumanovu bile su u znaku 499. godišnjice od osnivanja grada i 74. godišnjice oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

TESTNA REKLAMA

Izvor: www.bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...