BIJELJINA: Humanitarni paketi za boračke porodice

Datum:

Share post:

Po mjesnim odborima Gradske boračke organizacije danas je počela podjela 200 paketa pomoći za najugroženije pripadnike boračke populacije.  
 
Paketi hrane namijenjeni boračkim porodicama dio su donacije od 500 paketa koje je obezbijedila kompanija „Mihajlović“ d.o.o. kao pomoć za socijalno najugroženije sugrađane. Sanitarni paket koji sadrži zaštitnu masku i dvije boce dezificijensa obezbijedila je Gradska uprava, dok je brašno donacija Dragana Lazarevića iz Bijeljine.
 
 Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić podsjetio je da, uključujući ove pakete, na osnovu odluka Gradskog štaba za vanredne situacije, od početka vanrednog stanja podijeljeno oko 2000 paketa iz raznih donacija.
 
– Pomoć je podijeljena socijalno ugroženim penzionerima i članovima udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i članovima udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama. Centar za socijalni rad je podjelio svojim korisnicima 500 paketa, a zahvaljujući donaciji Karitasa, u naredna tri mjeseca biće podijeljeno još po 150 paketa za socijalno ugrožene – najavio je Mićić.
 
On je podsjetio da će, pored paketa prehrambenih proizvoda za najugroženije sugrađane, danas biti dijeljeni posni obroci za 250 korisnika Narodne kuhinje.
 
– Kao i svake godine, uz pomoć donatora u subotu će biti podijeljeni praznični paketi hrane za korisnike Narodne kuhinje. Povodom Vaskrsa, korisnici Narodne kuhinje na području Grada Bijeljina dobiće pakete hrane u kojima su, između ostalog, vaskršnja jaja, pečenje, kolači, sokovi, mliječni proizvodi… Pored Gradske uprave, nabavku prazničnih paketa, kao i prethodnih godina, podržali su privatni donatori – „Spektar drink“, „Rakić“, Mljekara „Dule“ i Kafe-poslastičarnica „Mocart“, a za posnu hranu pobrinulo se Udruženje ribolovaca „Šaran“ – istakao je Mićić.
 
Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović zahvalio je donatorima i Gradskoj upravi što su paketima pomoći olakšali praznike najugroženijim  porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Miodrag Stevanović
 
– Vanredna situacija u kojoj se nalazimo nije laka ni za koga, a naročito za porodice koje su u teškoj materijalnoj situaciji i svakako da će im ova pomoć dosta značiti – zaključio je Stevanović.
 
Donatorima je zahvalio i Darko Stević, predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bijeljina, ističući da međuljudska solidarnost uvijek dolazi do izražaja upravo u najtežim vremenima.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆEVA IZOSTALA Borenović i Stanivuković sa odbornicima i poslanicima: Usvajamo pobjedničku taktiku za naredne izbore (foto)

Rukovodstvo PDP-a sa vidnim izostankom Jelene Trivić danas se okupilo na ručku. Sve su objavili i na društvenim...

Pred prepunom salom Centra za kulturu „Semberija“ održana Manifestacija inkluzivnog karaktera „Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Večeras je u Centru za kulturu Semberija pred prepunom salom organizovana manifestacija inkluzivnog karakterwa pod nazivom "Zajedno možemo...

Gradonačelnik Bijeljine posjetio preduzeće ’’Patriot’’ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine posjetio je juče (petak, 02 decembar 2022.) preduzeće ’’Patriot’’ koje zapošljava ratne vojne invalide iz Odbrambeno-otadžbinskog...

NEŠIĆ, DNS: Vukanovićev poslanik nije glasao za kandidata PDP

Lider DNS-a Nenad Nešić komentarisao je glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor delegata u Domu naroda...