BIJELJINA: Gradski vodovod poslovao sa gubitkom

Datum:

Share post:

Bijeljinsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" postalo je gubitaš sa negativnim poslovanjem od više od 400.000 KM u prošloj godini, navedeno je tokom današnje rasprave o godišnjem izvještaju preduzeća u Skupštini grada.

Direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Predrag Perković kaže da je osnovni razlog negativnog rezultata povećanje bruto plata zbog prijema novih radnika, uz tvrdnju da je prosječna plata od 900 KM za 263 zaposlena u ovom gradskom preduzeću i ispod srednje visine plate u Bijeljini. 

"Bolje da primamo mlade stručnjake u naša privredna društva i preduzeća, nego da nam djeca odlaze, pa makar to bilo i na uštrb drugih radnika u preduzeću i lokalne zajednice", rekao je Perković novinarima. 

Perković navodi da je u prošloj godini više od 6.000 vodomjera u Bijeljini imalo očitanje nula i da je ovaj odliv stanovništva umanjio prihod preduzeća za dva miliona KM. 

TESTNA REKLAMA

"Nastojaćemo da negativne rezultate ispravimo kroz određene mjere, a zadovoljan sam što smo u osnovnoj djelatnosti građane uredno, kvalitetno i u kontinuitetu snabdijevali zdravom vodom, kao i projektom kanalizacije koji je značajan za grad", naveo je Perković. 

On je dodao da se prihod preduzeća sigurno neće povećavati rastom cijene vode u Bijeljini. 

Opozicija iz SNSD-a je na skupštinskoj sjednici kritikovala rad ustanova i preduzeća čiji je osnivač grad Bijeljina i činjenicu da je nakon "Eko-depa" i Banje Dvorovi, gubitaš postalo i preduzeće "Vodovod i kanalizacija". 

"Godinama ukazujemo da su ustanove i preduzeća čiji je osnivač grad u dubiozi, nažalost svih građana, jer svima nam je interes da oni funkcionišu, da radnici imaju plate i da ispunjavaju djelatnost za koju su osnovane", poručio je šef Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Đurđević. 

Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Borbelj i Olivera Jevtić pobjednici Atletske trke “Ugljevik 2022“

Pobjednici Sedme atletske trke "Ugljevik 2022" koja je održana sinoć su Đuro Borbelj i Olivera Jevtić iz Srbije. Trka...

Danas počinje Velikogospojinski post – SPC se priprema za praznik Uspenija Presvete Bogorodice

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike...

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu...

AGRO SAVJET: Kako osušiti i čuvati origano

Sušenje origana nije zahtjevan postupak, ali je potrebno držati se određenih pravila sušenja. Origano je mediteranski začin intenzivnog mirisa...