BIJELJINA: “Garda Panteri“ prikupila oko 35.000 KM pomoći za boračku populaciju

Datum:

Share post:

Udruženje veterana "Garda Panteri" tokom 2020. godine organizovalo je niz humanitarnih akcija i dostavilo pomoć na 740 adresa boračke populacije, ukupne vrijednosti oko 35.000 KM, a uz podršku Vlade Republike Srpske isplaćeno je i 136 jednokratnih pomoći, rekao je danas predsjednik ovog udruženja Petar Cvijetinović.
Cvijetinović je na godišnjoj konferenciji za novinare u Centru za kulturu rekao da je mnogo toga urađeno, ali da brojne aktivnosti tek predstoje.

"U fokusu rada Udruženja u 2020. godini bile su humanitarne aktivnosti, prikupljali smo humanitarnu pomoć ne samo za naše članove, nego generalno za boračku populaciju. Na 740 adresa smo pomoć dostavili, a uglavnom se radi o ljudima iz boračke kategorije koji su zbog pandemije korona virusa ili zbog bolesti ostali bez posla", naveo je Cvijetinović.

On je naveo da je Udruženje veterana "Garda Panteri" u 2020. godini obnovilo spomenike LJubiši Saviću Mauzeru, te Branku Panteliću Panteru i 13 boraca ove garde.

"U ovoj godini uspjeli smo da zaposlimo 19 lica, a riječ je o djeci boraca i našim borcima. Obezbijedili smo građevinski materijal vrijedan preko 8.000 KM za naše borce koji su započeli sa izgradnjom kuća, a mi smo im pomagali da ih završe", naveo je Cvijetinović.

TESTNA REKLAMA

Na godišnjoj konferenciji članovi Udruženja su istakli zadovoljstvo najavljenom izradom novog zakona o pravima boraca i boračkog registra.

"Obradovani smo najavom novog zakona koji reguliše i zapošljavanje nezaposlenih demobilisanih boraca. Naše udruženje se dogovorilo sa udruženjima iz koordinacije veterana specijalnih jedinica, a to je 11 udruženja s kojima sarađujemo, da uputimo zahtjev Vladi Republike Srpske da ispred koordinacije udruženja učestvujemo u radnoj grupi u donošenju tog zakona", rekao je Cvijetinović.

On je naveo da Udruženje ne odustaje od pitanja izmjena naziva ulica.

"Bijeljina treba da dobije ulice sa imenima naših legendarnih komandanata LJubiše Savića Mauzera, Branka Pantelića Pantera i Blagoja Gavrilovića, oni su najzaslužniji za odbranu Semberije", rekao je Cvijetinović.

Iz ovog Udruženja najavili su da će uskoro biti završeno snimanje dokumentarnog filma o "Gardi Panteri", koji radi produkcijska kuća iz Novog Sada. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Srna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Kako da vratite stari izgled Gmaila

Google mijenja dizajn za Gmail kako bi servis prilagodio dizajnerskim izmjenama koje su već načinjene na kompanijinim drugim...

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...