BIJELJINA: Šetnja sa gimnazijalcima, koncert grupe Štrajk i svečana akademija

Datum:

Share post:

Gimnazija "Filip Višnjić" u Bijeljini za 100 godina postojanja i rada na put je izvela oko 15.000 učenika, od kojih su najveći broj njih danas ostvareni, poznati i veoma uspješni u struci za koju su se opredijelili, rekao je direktor Gimnazije Vladimir Šavija.

Šavija je na konferenciji za novinare rekao da se 12. septembra obilježava 100 godina od kada je Gimnazija u Bijeljini počela sa radom.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini velikog jubileja škole učenici su sa profesorima na različite načine obilježavali ovaj dan, imali su brojne aktivnosti od januara i Svetosavske akademije do danas, na što je škola posebno ponosna.

On je napomenuo da zbog toga u septembru neće biti organizovan veliki broj programskih sadržaja, a da će aktivnosti biti organizovane 7, 12. i 19. septembra.

TESTNA REKLAMA

"Prema iskustvima sa obolježavanja 50 godina Gimnazije, željeli smo da ponovimo taj segment iz istorije Gimnazije, a to je da su učenici tada izašli na ulice iz škole do centra i muzičkim programom obilježili jubilej. Želimo da ponovimo ovu manifestaciju i nazvali smo je `U šetnji sa gimnazijalcima`, a biće održana 7. septembra u 17.30 časova", naveo je Šavija.

On je rekao da će se gimnazijalci tada okupiti na platou ispred Saborne crkve, a onda, simbolično, sa 1919 koraka ići Račanskom ulicom do škole. Prema njegovim riječima, potom je predviđen obilazak škole za bivše gimnazijalce, prijatelje škole, roditelje, a onda i mali akustični koncert grupe "Štrajk".

Šavija je rekao da će centralna manifestacija biti održana 12. septembra i da je tog dana predviđeno nekoliko događaja.

U 18.00 časova biće otvorena izložba u Muzeju Semberije povodom 100 godina Gimnazije, a u 19.00 časova svečana akademija u Centru za kulturu.

Direktor bijeljinske Gimnazije pozvao je sve zainteresovane građane da dođu na akademiju i izrazio uvjerenje da će Centar za kulturu biti "mali" da primi sve koji bi željeli doći na ovu svečanost.

"Biće to prilika da se podsjetimo i istorijskih detalja, trenutaka, evociramo uspomene na Gimnaziju nekad i sad", rekao je Šavija.

On je naveo da je za 19. septembar planirana i prezentacija poštanske markice sa logom Gimnazije, koja će biti puštena u promet taj dan. Gimanziju "Filip Višnjić" danas pohađa 840 učenika, raspoređenih u 32 odjeljenja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...