Đurađ Antić iz Bijeljine je  vicešampion Balkana za starije pionire, a Sergej Delić osvajač bronzane medalje na prvenstvu Balkana
Na Prvenstvu Balkana za starije pionire, koje je održano 15. i 16. juna 2024. godine u Cluj Napoci, Rumunija, mladi takmičari iz Bijeljine ostvarili su izvanredne rezultate. 
Đurađ Antić je osvojio titulu vicešampiona Balkana u kategoriji do 73 kilograma, dok je Sergej Delić osvojio bronzanu medalju u kategoriji preko 73 kilograma.
Đurađ Antić je na putu do srebrne medalje zabilježio odlične rezultate i  pobjedu. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom kolu je savladao Damjana Milikića iz Crne Gore, dok je u trećem kolu pobijedio Sedata Ali Baltu iz Turske. U polufinalnom meču je bio bolji od Spilotisa Panagiotisa iz Grčke. U napetom finalu, Đurađ je izgubio od Grka Liova Gioumounkiana, te tako osvojio drugo mjesto. 
Sergej Delić je u teškoj kategoriji preko 73 kilograma takođe pokazao izvanredne vještine i snagu. U prvom kolu je pobijedio Mehmeta Yigita Atmacu iz Turske, a zatim je bio bolji od Dimitrija Vučinića iz Crne Gore u drugom kolu. U trećem kolu je savladao Evangelosa Nitas iz Grčke, dok je u polufinalu izgubio od turskog takmičara Alija Ihsana Esena, ali je u meču za treće mjesto ponovo pobijedio Dimitrija Vučinića, osvojivši BRON medalju.
Na ovom prestižnom prvenstvu učestvovalo je 400 takmičara iz 10 zemalja. Pravo nastupa su imali samo osvajači medalja sa državnog prvenstva, što dodatno naglašava težinu i značaj uspjeha naših mladih sportista.
Ognjen Đuka, predsjednik džudo kluba „Panter” kazao je da je Bijeljina postala prepoznatljiva po odličnim rezultatima džudista na velikim takmičenjima, a proteklog vikenda naši izuzetni džudisti, Đurađ Antić i Sergej Delić, ponovo su se istakli kao jedni od najboljih na Balkanu.
-U snažnoj konkurenciji Balkanskog prvenstva u Rumuniji, osvojili su najsjajnije medalje za Džudo klub „Panter”,za Grad Bijeljinu, za Republiku Srpsku. Ponosni smo na ove talentovane momke koji su još jednom dokazali da upornost i kvalitetan rad donose vrhunske rezultate. Nadamo se da će Grad Bijeljina, značajni privrednici  i institucije Republike Srpske, prepoznati i cijeniti ove izvanredne uspjehe. Sve pohvale idu našim šampionima, Đurađu Antiću i Sergeju Deliću, kao i njihovom predanom i više nego uspješnom treneru Vladimiru Đokiću, rekao je Đuka.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име