BIJELJINA- DRAGO RISTIĆ: Moguće je izlivanje podmajevičkih rijeka

Datum:

Share post:

Gradski štab za vanredne situacije Grada Bijeljina izdao je jutros upozorenje stanovništvu sa teritorije Grada Bijeljina da će zbog obilnijih padavina doći do porasta vodostaja bujičnih vodotoka i da postoji mogućnost njihovog izlivanja.

Takođe, štab je pozvao sve nadležne gradske službe da budu u pripravnosti radi efikasnog djelovanja u slučaju poplava, a shodno Planu zaštite i spasavanja od poplava u Gradu Bijeljina.

 
„U toku noći, na teritoriji Grada Bijeljine palo je 28,7 litara po metru kvadratnom. Zbog intenzivnih padavina, izdali smo upozorenje stanovništvu koje se nalazi uz vodotoke manjih rijeka koje su bujičastog karaktera, jer je za očekivati da će doći do njihovog izlivanja. Ekipa Civilne zaštite danas prijepodne je izvršila obilazak ovih područja i svi bujičasti vodotoci su u porastu“, rekao je medijima šef Odsjeka za civilnu zaštitu Drago Ristić.

On je istakao da do 12.00 časova nije bilo izlivanja iz korita ovih rijeka na teritoriji Grada Bijeljina, ali da je za očekivati da u večernjim satima dođe do njihovog izlivanja zbog obilnih padavina u gradu i okruženju.

TESTNA REKLAMA

„Pogotovo sa Majevice nam dolaze bujične vode, prije svega, u pitanju su rječice Lukavac, Gnjica, Janja, odnosno Modran, Stupanj i Tavna. Za očekivati je da će doći do izlivanja ovih rijeka i mi smo upravo iz tih razloga apelovali i uputili upozorenje stanovništvu da preduzmu sve mjere oko uklanjanja materijalnih dobara koja bi mogla biti poplavljena, ali i da budu na oprezu. Civilna zaštita je preduzela mjere pripravnosti, odnosno držimo pripravnost ukoliko bude zatrebala intervencija kako je i navedeno i ostalim službama Gradske uprave“, objasnio je Ristić i dodao da je sreća što su vodostaji velikih rijeka Save i Drine niski i da one zasad mogu da prime vode bujičnih rijeka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...