BIJELJINA: Dragan Knežević na čelu republičkog kriznog centra

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o formiranju Republičkog kriznog centra za kontrolu afričke kuge svinja u Republici Srpskoj, na čijem čelu je pomoćnik ministra Dragan Кnežević.

Afrička kuga svinja nije dijagnostikovana na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, ali zbog opravdane bojazni donošenje ove Odluke je veoma važno kako bi se formirao Republički krizni centar za kontrolu afričke kuge svinja u Republici Srpskoj, kao tijelo koje bi sprovodilo mjere propisane Planom upravljanja kriznom situacijom za kontrolu afričke kuge svinja u Republici Srpskoj, a u slučaju da se AКS dijagnostikuje u Republici Srpskoj.

Formiranje Republičkog kriznog centra za kontrolu afričke kuge svinja u Republici Srpskoj, nalazi se i u odgovornosti države da zaštiti vlastitu ekonomiju kao i interes poljoprivrednih proizvođača, jer pojava AКS, nanijela bi ogromne ekonomske gubitke.
Кrizni centar čine predstavnici sljedećih institucija i udruženja: Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva finansija, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, JU Veterinarski institut Republike Srpske „Dr Vaso Butozan”, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Veterinarske komore Republike Srpske, Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske, Udruženja svinjara Republike Srpske i Lovačkog saveza Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mojabijeljina.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...