Bijeljina: Dostavljen prijedlog kontakt tačke novog mosta preko Save na Rači

Datum:

Share post:

Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu uputilo je Savjetu ministara na mišljenje informaciju prema kojoj bi kontakt tačka za gradnju novog mosta preko rijeke Save bila dionica kod Kuzmina /Sremska Rača-Rača/, izjavio je Srni sekretar ovog ministarstva Igor Pejić.

On je pojasnio da je za „gornji“ dio trase auto-puta Sarajevo-Beograd, Srbija predložila kao kontakt tačku dionicu kod Kuzmina Sremska Rača-Rača, gdje će biti građen most preko rijeke Save.

„Za gornji dio ove trase Srbija je pripremila projektnu dokumentaciju prema ovoj kontakt tački, kao i njeno idejno rješenje i projektnu dokumentaciju“, rekao je Pejić.

TESTNA REKLAMA

On je dodao da je Ministarstvo, po zaprimljenom prijedlogu, organizovalo sastanak sa nadležnim ministarstvima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, te gradskim institucijama u Bijeljini nadležnim za prostorno uređenje.

Prema njegovim riječima, konstatovano je da prijedlog Srbije nije u suprotnosti sa prostornim planovima Srpske i Grada Bijeljina.

„Grad Bijeljina u ovom trenutku priprema svoj novi prostorni plan. Utvrđeno je da taj novi most ne bi bio u suprotnosti sa novim prostornim planom grada. Na taj način riješeno je jedno prilično važno pitanje, a ono podrazumijeva kontakt tačku mosta, do koje će srpska strana graditi svoju dionicu tog auto-puta“, istakao je Pejić.

Pejić je izrazio nadu da će uskoro na sjednici Savjeta ministara biti potvrđeno da prijedlog Srbije nije u suprotnosti sa prostornim planovima u BiH, te dodao da se o gradnji novog mosta preko rijeke Save razgovaralo i sa nadležnima u Brčko distriktu.

Kada je riječ o „donjem dijelu“ trase auto-puta Sarajevo-Beograd, a koji se odnosi na istočni dio BiH, Pejić je rekao da je tu situacija poprilično jasna.

„Srpska strana je skoro izgradila dionicu svog dijela auto-puta, a koja se poklapa sa našim dijelom. Njima nedostaje još 40 kilometara do graničnog prelaza Vardište“, rekao je Pejić

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...