BIJELJINA: Donacija od 2.000 KM šestočlanoj porodici Radovanović iz Novog naselja Janja

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas sa privrednikom Daliborom Višićem iz Njemačke šestočlanu porodicu Radovanović koja živi u Novom naselju Janja, a Višić im je ovom prilikom uručio novčanu pomoć u iznosu od 2.000 KM.
 
– Sve što radim, radim iz duše i srca prema svom narodu. Mi koji pripadamo dijaspori osjećamo ljubav prema zavičaju, prema rodnoj grudi i želimo da pomognemo Srbima koji su ostali na ovim prostorima. Cilj mi je da utičem na naše ljude da se vraćaju na vijekovna ognjišta i da im pomognem koliko mogu pri toj odluci. Danas sam se uvjerio u kakvim uslovima žive ova djeca i obećao sam da ću im sljedeće godine obezbijediti postavljanje fasade na kuću, posredstvom moje Fondacije „Mir Božji“ – naveo je Višić.
 
Višić, koji živi sa porodicom u Minhenu, pojasnio je da je Fondacija „Mir Božji“ osnovana u Banjaluci prije četiri i po godine i da je u prethodnom periodu pomogla mnogim Srbima.
 
– Na primjer, pomogli smo porodici sa Branjeva koja je pokrenula Radionicu za izradu narodnih nošnji i sada svoje proizvode izvoze čak do Australije – dodao je Višić.
 
Gradonačelnik Mićić zahvalio je Višiću i svim pojedincima iz dijaspore koji nisu zaboravili odakle potiču.
 
– Gradska uprava će uvijek sarađivati sa ljudima kao što je gospodin Višić, kako bismo pomogli socijalno ugroženima. Drago nam je da je izabrao porodicu Radovanović jer joj je i Gradska uprava ranije pomagala da dobije krov nad glavom. Riječ je o ljudima koji su došli sa Majevice, praktično na ledinu, i još uvijek se bore da žive u normalanim uslovima. Višić je obećao i sredstva za postavljanje fasade, što će mnogo značiti prije svega za ovo četvoro djece – naglasio je gradonačelnik Mićić.
 
Danijela Radovanović, majka osmogodišnjeg Miloša, šestogodišnje Marte, trogodišnje Maje i dvogodišnje Sare, istakla je da će joj uručena novčana pomoć mnogo značiti, pogotovo zbog toga što u kući imaju grijanje samo u jednoj prostoriji.
 
– Živimo samo od suprugove plate i dječijeg doplatka. Pet godina smo živjeli u pomoćnoj zgradici, a danas nas šestoro u novoj kući spava u jednoj prostoriji jer nemamo razveden sistem grijanja. Borimo se, preživljavamo, i hvala svim dobrim ljudima koji se jave da nam na neki način pomognu – rekla je Radovanovićeva.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...