BIJELJINA: Dodatnih 500.000 KM za podsticaj poljoprivredi

Datum:

Share post:

Pojava korona virusa, ostavila je negativne posljedice kako na zdravlje stanovništva, tako i na ekonomiju i privredne aktivnosti naše regije. Velike negativne posljedice trpe i poljoprivredni proizvođači koji su krajnjim naporima u proljeće uspjeli da obrade svoje njive i započnu novu proizvodnju.
 
„Nažalost, poljoprivredni proizvođači sad nemaju kome da prodaju svoje proizvode, jer kupci koji su dolazili iz drugih gradova i zemalja, zbog pojave korona virusa sada ne dolaze i ne kupuju poljoprivredne proizvode od naših proizvođača, a domaći kupci nisu u mogućnosti da kupe sve ono što naš proizvođač proizvede. Siguran plasman imaju samo oni proizvođači koji su ugovorili proizvodnju, ali je pitanje da li će cijene u otkupu biti realne. Zbog cijele ove situacije Odjeljenje za poljoprivredu sa Gradskom upravom i Gradonačelnikom je kroz rebalans budžeta obezbijedilo dodatnih 500.000 KM za podsticaje poljoprivredne proizvodnje“, rekao je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić i dodao da sada podsticaji za ovu godinu iznose 1.600.000 KM.

Mladen Savić, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu 

 
 Kroz izmjene programa podsticaja, ići će se na povećanje iznosa sredstava određenih stavki (stočarstvo, plastenička proizvodnja) kako bi se isplatili maksimalni iznosi podsticaja za razliku od prethodnih godina.
 
„Iskreno se nadamo da ćemo na ovaj način uspjeti bar koliko-toliko da pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima da umanje gubitke koje imaju u svojoj proizvodnji“, zaključio je Savić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....