Bijeljina dobija sirene za javno uzbunjivanje, čamce i sredstva veze

Datum:

Share post:

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina usvojeni su operativni planovi zaštite od poplava i požara, a najavljeno je instaliranje električnih sirena za javno uzbunjivanje do kraja mjeseca.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pohvalio je kontinuiran i dobar rad Štaba za vanredne situacije i ocijenio da su, nakon brojnih iskušenja, nadležni za zaštitu od poplava i požara spremni da djeluju na najbolji način radi zaštite stanovništva i materijalnih dobara. 

Ovom prilikom, Mićić je najavio početak izgradnje novog vatrogasnog doma i izmještanje vatrogasne jedinice iz centra grada. 

– Bijeljinski vatrogasci su dobro opremljeni, obučeni i organizovani, a samo u prošloj godini su imali 500 intervencija – istakao je Mićić. 

TESTNA REKLAMA

Šef Odsjeka za Civilnu zaštitu Drago Ristić naveo je da su usvojeni operativni planovi usklađeni sa planovima Vlade Republike Srpske za zaštitu od poplava i požara. 

On je podsjetio na procjenu da je Bijeljina potencijalno najugroženija od poplava i naveo da se neprestano ulaže u opremu Civilne zaštite za rad na vodi i pod vodom.

– Ove godine biće nabavljena još dva čamca i motori za njih, kao i sredstva veze – najavio je Ristić, dodajući da je iz gradskog budžeta za opremanje Civilne zaštite ove godine izdvojeno 40.000 KM.

Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...