Bijeljina dobija “ekstra“ parking zonu?

Datum:

Share post:

Bijeljina trenutno raspolaže sa 855 parking mjesta. Problem nedovoljnog broja parking mjesta godinama je aktuelan, a odnedavno se kao jedno od mogućih rješenja razmatra i uvođenje “ekstra” zone.

Grad je podijeljen u crvenu i plavu parking zonu, a kako ističe Mladen Petrović, direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada, trenutno razmatraju uvođenje i takozvane „ekstra“ parking zone.

„Razmatramo o tome da pravimo ekstra zonu, u krugu oko Gradske uprave. Nismo još uvijek definisali hoćemo li ići na ograničeno vrijeme parkiranja, kao što je urađeno u nekim gradovima u Srbiji, gdje je parkiranje ograničeno na sat ili dva. Time bi se oslobodila mjesta“, precizira za Petrović.

Kako ističe, zbog navike građana da se parkiraju direktno na mjesto odredišta, najvjerovatnije će najprije uvesti ograničeno parkiranje.
“Na taj način bismo korisnike podstakli da parkiraju u garaži koja će biti izgrađena i na malo udaljenijim parking mjestima. Time bi istovremeno oslobodili centralno parking jezgro”, kaže Petrović.

Problem nedovoljnog broja parking mjesta u Bijeljini godinama je aktuelan, a prema najavama nadležnih, trajno bi trebalo da bude riješen izgradnjom javne garaže.

„Javna garaža će biti u ulici Nikole Tesle, tj na raskrsnici „kod Bleda““, objašnjava Petrović.

TESTNA REKLAMA

Izvor: noviglas.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...