BIJELJINA: Đorđe Lukić pobjednik šahovskog turnira u Hrvatskoj

Datum:

Share post:

Đorđe Lukić (11) iz Doboja, član šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ Bijeljina, osvojio 1. mjesto, pobjednički pehar i zlatnu medalju.

U mjestu Brestovac, Republika Hrvatska, danas je održan 1. Međunarodni šahovski turnir opštine Brestovac u Brestovcu, gdje je učestvovalo 66 takmičara iz Republike Hrvatske i Republike Srpske – BiH .

Đorđe Lukić (11) iz Doboja, član šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ Bijeljina, osvojio 1. mjesto, pobjednički pehar i zlatnu medalju.

Turnir se igrao u Brestovcu u prostorijama Vatrogasnog doma sa tempom igre od 10 minuta po igraču uz dodatak od 5 sekunde za svaki odigran potez (Rapid) .

Đorđe Lukić je nastupao u mješovitoj grupi šahistkinja i šahista  do 14 godina ( Ž 14 i M14) i osvojio prvo mjesto u konkurenciji od 30 takmičara iz Republike Hrvatske odigravši ukupno  8 partija bez poraza (7,5/8).

Organizator Međunarodnog šahovskog turnira  je bio Šahovski klub „ Brestovac“ iz Brestovca, Republika Hrvatska, direktor turnira Pejo Martić., glavni sudija NA Krunoslav Lešić i NA Tomica Švajda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...