BIJELJINA: “DAN OTVORENEH VRATA na bazenima Banje Dvorovi-DAN KADA SVAKO MOŽE DA BUDE RONILAC“

Datum:

Share post:

Začeci ronjenja u Bijeljini počinju davne 1989. godine kada je osnovan Ronilački klub “DRINA” koji je radio u sklopu Civilne zaštite a gdje nakon kraćeg zastoja u radu, 1994. godine mijenja ime u Ronilački klub “PANTERI” i od tada uspješno radi i vrši obuku ronilaca do današnjeg dana.
 
Ove godine se navršava 30 godina od početka ronjenja u Bijeljini a PANTERI sa ponosom sve te godine rade kako u službi građana Bijeljine (Civilna zaštita i MUP), tako i osvajajući medalje na ronilačkim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.
 
"Ronilački klub "PANTERI" je sportski klub koji razvija i usavrašava ronilačke sportske discipline i ronilačke vještine, gdje prije svega ima za cilj da omogući svima koji žele da uživaju u podvodnom svijetu, kvalitetnu i bezbjednu obuku, a svi oni koji iskažu želju da se okušaju i kao sportisti, omogući kvalitetne treninge u raznim ronilačkim disciplinama kao što su brzinsko plivanje i ronjenje, apnea, ronilačke vještine, podvodna orijentacija, itd. Ovakav način rada je bezbroj puta krunisan najboljim rezultatima i titulama" rekao je Stevica Živanović, trener i sekretar Ronilačkog kluba "PANTERI" za portal Dešavanja u Bijeljini.

Stevica Živanović
 
Živanović napominje da je Ronilački klub „PANTERI“ najtrofejniji u RS i BiH i jedini organizuje međunarodno i državno takmičenje u ronilačkom sportu već 20 godina unazad koje se održava u sklopu slave Grada Bijeljina na bazenima u Dvorovima.
 
"Ronioci su prije svega zaljubljenici u prirodu, istraživanje, adrenalin. Ako znamo da je 70% zemljine lopte prekriveno vodom, onda možete zamisliti koliko toga je neistraženo. S obzirom da je oprema za ronjenje sve bolja i bezbjednija a i pristupačnija, sve više imamo ljude koji žele da probaju kako je se biti u bez-težinskom stanju i vidjeti svijet kako ga vide ribe. Sa kvalitenom obukom i opremom koja je danas dostupna u našem klubu, u kratkom periodu se može savladati početnički kurs i već za nekoliko dana potpuno bezbjedno započeti ronjenje. U početku je to uvijek uz pratnju naših iskusnih instruktora sa opremom koja je testirana i bezbjedna, a već kasnije od želja i afiniteta pojedinaca u klubu se dobijaju smjernice i obuka za viša zvanja i veće stepene" – kaže Živanović.


 
Stevica navodi da su najljepša ronjenja u morima gdje je živi svijet predivan, a njihov klub svake godine organizuje odlazak na razne ronilačke destinacije kao što su Egipat, Turska, Španija, Hrvatska, Zaovinsko jezero.
 
Iz Ronilačkog kluba "PANTERI" pozivaju sugrađane da dođu sutra na "Dan otvorenih vrata- dan kada svako može da bude ronilac" u 17:30 na bazene u Dvorove i da uz nadzor instruktora probate zaroniti sa opremom potpuno besplatno.
 
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...