BIJELJINA: Da li Banja Dvorovi mijenja vlasnika?

Datum:

Share post:

Banja Dvorovi dobila je kredit od preko million maraka. Tim sredstvima sada se uređuje zatvoreni bazen i modernizuje hotel, ali ni to nije dovoljno da ustanova vrati dugove i prevaziđe teškoće. Sve glasnije se razmatra opcija javno – privatnog partnerstva, a opcija je i da kompleksom upravlja Vlada.

Studija opravdanosti pokazala je da je u Banju Dvorovi neophodno uložiti od 10 do 12 miliona maraka, kako bi se riješili dugogodišnji finansijski problemi koje ovaj nekadašnji biser Semberije ima. Mi taj novac nemamo i zato tražimo strateškog partnera, kažu iz Gradske uprave koja je stoodstotni vlasnik kompleksa.

“Nama je problem što se Banje vode kao javne ustanove, a u javne ustanove ne može da se ide zakonom o dokapitalizaciji. Da bismo uopšte krenuli u cijeli postupak, neophodno je promijeniti Zakon kako bi bilo omogućeno da banja preraste u akcionarsko društvo. Onda radimo na privlačenju investitora”, rekao je za NoviGlas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
Kako za NoviGlas objašnjava Milorad Zekić, direktor Banje, razmatraju se dvije opcije.

“Jedna opcija je javno privatno partnerstvo, ima zainteresovanih koji bi investirali. Druga opcija je ulazak Vlade u vlasništvo Banje. Međutim, s obzirom da je Banja u vlasništvu gradske uprave, oni su ti koji će imati glavnu riječ. Naravno, prije toga treba izvršiti promjenu organizacije, kako bi investiranje uopšte bilo moguće”, objašnjava Zekić i dodaje da će se o tome tek intenzivnije govoriti.
 

Inače, aktuelno rukovodstvo početkom ove godine smanjilo je broj radnika.
“Izradili smo novu sistematizaciju i reorganizacijom sedam radnika je proglašeno tehnološkim viškom u januaru. Izmirili smo sve obaveze prema njima, isplaćene su otpremnine”, objašnjava za NoviGlas Zekić.

 

TESTNA REKLAMA

Banja Dvorovi oko 70 odsto prihoda ostvaruje pružanjem usluga fizikalne medicine i rehabilitacije.

“Mi smo ove godine kroz pregovore sa FZO potpisali ugovor na 280 000 KM, dok je prethodnih godina to bilo 200 000 KM. Trenutno su popunjeni svi kapaciteti i ja često kažem da su, nakon krizne 2017, ova i prošla godine stabilizacije Banje Dvorovi”, kaže Zekić za NoviGlas.

Ovogodišnja sezona na otvorenim bazenima je nešto bolja od prethodne, ali vrijeme im ne ide u prilog. Nadaju se da će stanje poboljšati i izgradnja zatvorenog bazena.

Dešavanja u BIjeljini
Izvor: noviglas.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...