BIJELJINA: Cijene prevoza učenika ostaju iste

Datum:

Share post:

Predstavnici Gradske uprave Bijeljina potpisali su danas ugovore sa šest prevoznika sa područja grada, kako bi im subvencionisanjem u ukupnom iznosu od 130.000 KM pomogli da prevaziđu sve veće troškove pri prevozu učenika osnovnih škola.
 
Prema riječima prvog čovjeka Bijeljine Miće Mićića, subvencionisanjem je obuhvaćeno oko 1.100 učenika.
 
– Radi se o učenicima koji do škole putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra, a Gradska uprava će izdvojiti 30 KM mjesečno po učeniku, sve do kraja prvog polugodišta. Svjesni smo da prevoznici sada imaju duple troškove jer je povećan broj smjena u školama – naveo je Mićić.
 
On je istakao da je na sastanku razgovarano i o promjeni režima saobraćanja u gradu, nakon što naredne godine bude izmještena autobuska stanica.
 
– Kada autobusku stanicu izmjestimo iz gradskog jezgra, gradski i prigradski prevoz ćemo morati da organizujemo na drugačiji način. To je tema o kojoj će nadležni u Upravi, kao i prevoznici, moći da razmišljaju tokom predstojećih mjeseci – poručio je gradonačelnik Bijeljine.
 
Milan Čuturić, vlasnik preduzeća „Čuturić M+S“, zahvalio je gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi u ime prevoznika na finansijskoj podršci i naglasio da se prevoz osnovaca odvija prema planu.

Milan Čuturić
 
– Prevoznici, usljed pandemije virusa korona, nisu radili šest mjeseci i trpe ogromne gubitke. Zato nam je svaka pomoć dobrodošla i želim da pojasnim da će cijene karata ostati iste i da ih nismo mijenjali posljednjih 15 godina – dodao je Čuturić.
 
Prevoznici sa kojima su danas potpisani ugovori su „Semberija-transport“, „Vidinko turs“, „Čuturić M+S“, „Samardžić“, „Euroturs“ i „Antić-turs“ iz Lopara.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...