BIJELJINA: Boračka porodica Đukić pod NOVIM KROVOM

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas šestočlanu socijalno ugroženu boračku porodicu Đukić, kojoj je Gradska uprava finasirala izgradnju krova i kupatila.

Radovi na kući Đukića koštali su nešto manje od 12.000 konvertibilnih maraka, a osim ove porodice još osam socijalno ugroženih porodica učesnika rata i ratnih vojnih invalida biće pomognuto sanacijom kuća. Za ovu namjenu u gradskoj kasi za 2019. godinu je predviđeno 50.000 KM.

– Ovo je jedna od devet socijalno ugroženih porodica kojoj ćemo pomoći u toku ove godine, a koja je ostala bez pomoći Vlade Republike Srpske, odnosno resornog  Ministarstva. Zbog toga što su imali staru kuću nisu imali pravo na stan, iako je kuća bila potpuno neuslovna. Domaćica, sada lice s invaliditetom, kao dijete poginulog borca nije imala pravo na pomoć jer je u trenutku očeve pogibije bila punoljetna – istakao je prilikom posjete Đukićima gradonačelnik Mićić.
On je podsjetio da Gradska uprava pruža različite vidove pomoći socijalno ugroženim građanima u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju, odnosno koje resorno Odjeljenje odlučuje o njihovim zahtjevima.

TESTNA REKLAMA

– Grad godišnje pozitivno riješi oko 3000 zahtjeva za jednokratnu pomoć, a za te namjene iz budžeta se izdvaja preko 200.000 KM. Pored pomoći koju u okviru Odjeljenja za društvene djelatnosti isplaćujemo u slučaju smrti, komisije dodjeljuju pomoć u slučaju bolesti, za kupovinu lijekova, ogreva, školskog pribora i slične potrebe. U okviru Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu nastojimo da pomognemo socijalno ugroženim brocima i ratnim vojnim invalidima, a treća vrsta pomoći ide preko Centra za socijalni rad – istakao je Mićić.

Vesna Đukić je ovom prilikom zahvalila Gradonačelniku i njegovim saradnicima za pomoć u izgradnji krova i kupatila.
– Suprug, kćerka, troje unučadi i ja živimo od 170 KM mjesečno, koliko dobijamo na osnovu mog invaliditeta za njegu drugog lica i od povremenih dnevnica. Sami nismo bili u mogućnosti da popravimo kuću koja je prokišnjavala i da opremimo kupatilo. Zahvaljujući pomoći Grada konačno imamo pristojne uslove za život – naglasila je Đukićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...