BIJELJINA: Boračka organizacija obilježila slavu Mitrovdan

Datum:

Share post:

Boračka organizacija Republike Srpske, danas je obilježila svoju krsnu slavu Svetog Dimitrija – Mitrovdan.

„Poslije 30 godina, živimo u slobodnom gradu, slobodnoj Republici Srpskoj i možemo da kažemo da naša borba nije bila uzaludna iako je veliki broj naših saboraca dao svoj život, veliki broj ljudi je prolio krv za Republiku Srpsku. Mi smo danas ovdje svoji na svome i to će tako i ostati. Što se tiče položaja boračke populacije, svi ste vidjeli da je posljednja tri mjeseca bilo raznih obećanja, raznih izjava i boračka populacija je bila baš u centru pažnje. Kada su prošli izbori, opet ostaje na nama – na boračkoj organizaciji, da vidimo šta će da se desi i koja će obećanja biti ispunjena“, rekao je predsjednik BO Bijeljina Miodrag Stevanović.

Kako kaže, ima i obećanja da će biti povećanje od 13,5%, što je sigurno malo, ali da se nadaju da će predsjednik BORS uskoro biti na razgovoru sa Vladom RS i da će se status boraca popraviti.

„Na nama ostaje da kao boračka populacija ne posustajemo i da nastavimo pregovore, a naš prvi i osnovni zadatak je čuvanje tradicije odbrambeno-otadžbinskog rata“, rekao je Stevanović.

Kum slave je i ove godine bio Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i izrazio je izuzetnu čast i zadovoljstvo što ovaj današnji dan dijeli sa demobilisanim borcima, RVI, članovima porodica poginulih boraca.

„Želim da iskoristim priliku da svim borcima, RVI, članovima porodica poginulih boraca čestitam današnju slavu i da svim članovima boračke organizacije poželim dobro zdravlje i dug život. Mi smo kao braća po ispruženoj ruci spremni da se i dalje borimo za bolji društveni položaj svih navedenih kategorija. Ono što nikako nije pohvalno, a vrijedi spomenuti na današnji sveti dan, jeste izdvajanja budžetskih sredstava za sve ove kategorije za sljedeću godinu. Govoriti o poboljšanju statusa znači imati i posvećen odnos, poboljšan odnos, a to je i kroz budžetska materijalna izdvajanja“, rekao je Petrović.

Ignjat Đorđić, član predsjedništva Gradske BO, inače pripadnik Prve semberske lake pješadijske brigade kaže da poslije završetka rata nijedna vlast borcima nije posvetila pažnje koliko je trebalo.

„Prošlo je 25 godina od završetka rata. Da je u početku rata urađeno ono što je trebalo da se uradi – bilo bi daleko bolje. I tada nisu bila izdvajanja kakva su trebala, a pogotovo sada. Ne možemo rješavati status boraca sa jednokratnim novčanim pomoćima od 100 KM. S obzirom da se nalazim u komisiji u Gradskoj Boračkoj organizaciji, imam priliku da sagledam kompletnu situaciju – katastrofa je među boračkom populacijom, bolesni. Imate niz stvari koje se ne rješavaju sa 100 KM“, objasnio je Đorđić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Višestruko grananje u Excel izvještajima

Postoje situacije, prilikom kreiranja izvještaja, kada se izbori ne svode samo na "DA" ili "NE" već od jednog...

AGRO SAVJET: Zašto je bitno ogrtanje krompira i kada nije preporučljivo

Ogrtanje ili zagrtanje krompira je ključna agrotehnička mjera koja ima značajan uticaj na uspijeh i kavalitet uzgoja ovog...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Broj rođenih i upisanih...