Bijeljina bogatija za 25 stipendista

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je najboljim učenicima generacije, odnosno njihovim roditeljima uručio 19 ugovora o stipendiranju, a ovaj vid finansijske podrške je dobilo i petoro učenika sa posebnim potrebama.

Mjesečni iznosi osnovnih stipendija su 100 konvertibilnih maraka za učenike generacije osnovnih škola i učenike sa posebnim potrebama koji se školuju u specijalizovanim ustanovama na području Grada Bijeljina, 150 KM za učenike sa posebnim potrebama koji se školuju u specijalizovanim ustanovama van područja Grada Bijeljina i 200 KM za učenike generacije srednjih škola.

TESTNA REKLAMA

Uključujući najnovije stipendiste, Grad Bijeljina stipendira ukupno 130 učenika i studenata, od kojih je 43 učenika generacije osnovnih škola, 26 učenika generacije srednjih škola, 43 učenika sa posebnim potrebama i 15 studenata. Nakon što bude okončan konkurs za stipendiranje studenata, broj stipendista će biti povećan na oko 160, a za njih je u ovogodišnjem gradskom budžetu planirano 290.000 KM.

– Potpisivanje ugovora sa stipendistima mi je jedna od najprijatnijih obaveza, jer podržavamo najuspješniju djecu na njihovom putu da se ostvare kao obrazovani ljudi. Želimo da Bijeljina bude grad u kojem će naši stipendisti ostajati ili se vraćati nakon završenih studija, ovdje pronalaziti posao i zasnivati porodice. Nema budućnosti bez obrazovanog stanovništva i zato se nadam da će im ove stipendije biti podstrek da još bolje uče, ali i da će roditeljima olakšati finansiranje školovanja svojih đaka i studenata – izrazio je očekivanje gradonačelnik Mićić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...