BIJELJINA: Blaže mjere – više vjenčanja

Datum:

Share post:

U skladu sa povoljnom epidemiološkom situacijom, Matična služba Grada Bijeljina je ublažila preventivne mjere i dozvolila vjenčanja subotom i nedjeljom u prostorijama Centra za kulturu "Semberija", a prethodnog vikenda u Sali za vjenčanja sklopljena su četiri braka.
 
Šef gradskog Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija Dragana Ljubojević kaže da su mladenci koji su zakazali svadbe tokom maja i juna, morali da ih odgode za septembar.
 
Prema njenim riječima, od 16. marta do 11. maja obavljeno je samo devet vjenčanja uz minimalan broj prisutnih – matičar, odbornik i dva svjedoka.
 
– Zbog pandemije su datumi mnogih vjenčanja pomjereni za septembar i već je nastupila gužva, pa će nam trebati dobra organizovanost da bismo svima izašli u susret. Polako se ukidaju mjere koje su bile na snazi proteklih mjeseci i tako i naša Matična služba već dva vikenda obavlja vjenčanja i u Centru za kulturu, a ne samo utorkom i četvrtkom u kancelariji Službe, kako je bio slučaj proteklih mjeseci zbog virusa korona – ističe Ljubojevićeva.
 
Ona je dodala da je nakon ukidanja mjera u skladu sa naredbama Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, primjetno povećanje broja zahtjeva za sklapanje brakova na području Grada Bijeljina.
 
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...