BIJELJINA: ''Batagon'' u nadzor Pavlović banke ubacuje funkcionera SNSD

Datum:

Share post:

„Batagon International“ predložio je, na osnovu vlasništva nad Pavlović International Bankom, članove Nadzornog odbora (NO) te banke, među kojima je i funkcioner SNSD-a Dragan Riđošić iz Zvornika.

Naime, vanredna sjednica Skupštine akcionara Pavlović banke zakazana je za 24. jun, a na dnevnom redu je i imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora banke.

„Batagon" koji ima 28,86 odsto akcija s pravom glasa predložio je da za članove Nadzornog odbora budu imenovani Joachim Leis iz Švajcarske, Jurij Jenšterle iz Slovenije, Marina Milojković iz Srbije, te dva člana iz Republike Srpske, Dragan Riđošić iz Zvornika i Goran Smiljanić iz Bijeljine.

Zanimljivo je da je za aprilsku Skupštinu akcionara Pavlović banke za imenovanje u Nadzorni odbor bio predložen Dalibor Matić i Marina Milojković, da bi zatim bila imenovana samo Milojkovićeva, ali ne i Matić. Zatim je prošli mjesec u NO ušao Riđošić, koga sada i zvanično prelaže „Batagon".

TESTNA REKLAMA

Dragan Riđošić, ustvari je funkcioner SNSD-a iz Zvornika, trenutni rukovodilac filijale Fonda zdravstvenog osiguranja RS u tom gradu i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Zvornik.

Riđošića su radnici Fabrike glinice „Birač" 2013. godine optuživali da sprovodi samovolju u FZO u Zvorniku i sprečava im ovjeru zdravstvenih knjižica, na šta je on odgovorio da radnici problem riješe sa poslodavcem koji im ne uplaćuje doprinose.

Riđošić je bio i među licima za koja su građani RS izrazili sumnju o načinu sticanja diplome, a za koja je Unija studenata RS tražila od Vlade RS provjeru diploma.

Riđošić je od prošle godine i u Nadzornom odboru „Lutrije RS".

„Batagon" je ranije preuzeo više od 20 odsto Pavlović banke, što je trebalo da bude početak sticanja kontrolnog paketa. Nakon smanjenja kapitala, zbog pokrića gubitka iz 2018. godine, „Batagonu" je ostalo oko 18,5 odsto akcija.

U toku je proces dokapitalizacije banke sa sedam miliona maraka.

Izvor: capital.ba

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...