BIJELJINA: 47 volontera Kol centra na terenu pozitivno rješavaju zahtjeve starijih građana

Datum:

Share post:

Od juče, 23. marta, u Bijeljini je aktivan Kol centar od 8.00 do 16.00 časova. Volonteri Kol centra su podijeljeni u četiri tima po dvije osobe koje rade u smjenama od ponedjeljka do subote.

„Kol centar isključivo radi za osobe koje imaju preko 65 godina, koje su u samoizolaciji. Volonteri nam se konstantno javljaju, tako da nam se broj volontera sad povećao na 47, a u startu ih je bilo 22. Među njima su pripadnici Civilne službe koji nam, naravno, pomažu u distribuciji svega onoga što naši klijenti zatraže. U jučerašnjem danu, primili smo 45 poziva.

Od toga, 30 poziva je bilo od strane lica starijih od 65 godina u samoizolaciji, a samo jedno lice je bilo samo u samoizolaciji, odnosno živi samo. Ostale osobe su nam se javljale većinom zbog stvari koje nisu u našoj nadležnosti – kupovina zaštitne opreme, odlazak u banku i slično“, rekla je Ljubica Mlađenović, šef odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

 

Mlađenovićka je iskoristila priliku da apeluje na građane, da se na brojeve Kol centra javljaju isključivo lica koja su zaista ugrožena, imaju preko 65 godina, žive sami u samoizolaciji i potrebna im je kupovina životnih namirnica. U suprotnom, volonteri neće moći na vrijeme stići i pomoći licima kojima je pomoć stvarno potrebna.

TESTNA REKLAMA

„Brojevi telefona na koji građani mogu da zovu su 055/233-154 i 055/233-155. Danas, od 8.00 do 10.00 časova, imali smo 10 poziva i uglavnom su sva lica pozitivno rješena. Volonteri i pripadnici službe Civilne zaštite građanima kupuju hranu, ali u saradnji sa ljekarima u Domu zdravlja, na recepte kupuju i lijekove. Uspijevamo da riješimo i lica koja su iz udaljenijih dijelova, odnosno sa sela. Manji je broj poziva ljudi sa sela nego iz grada, ali se trudimo da sve pozitivno riješimo“, istakla je Mlađenovićka i dodala da građani obavezno pregledaju akreditaciju volontera koji dođe na njihovu adresu, jer ne žele da dođe do zloupotrebe.

Dvadesetčetvorogodišnji profesor razredne nastave, Stevica Tešić jedan je od 47 volontera koji su od juče na usluzi starijim građanima koji u ovoj vanrednoj situaciji ne mogu da izađu iz kuće u kupovinu osnovnih životnih namirnica.
„Nažalost, našu državu, ali i cijeli svijet zadesila je ova situacija u kojoj se borimo protiv nepoznatog neprijatelja koji razara civilizaciju. Sad je vrlo važna ljudska solidarnost i u ovoj borbi od nas se ne traži mnogo. Ja sam mlada osoba koja živi sama i osjećam i znam da mogu pomoći drugima, ali i drugi isto tako mogu pomoći, tako što će spriječiti širenje ove zaraze. Zato ovim putem apelujem na naše građane da ostanu kod kuće. Jednoga dana ćemo svi zajedno da slavimo zato što smo pobijedili u ovoj borbi“, rekao je Tešić i dodao da je divan osjećaj nekome pomoći na ovaj način i da za njih ne postoji ni osjećaj hladnoće, niti bilo kakve prepreke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...