BIJELJINA: 3. decembra Manifestacija inkluzivnog karaktera ,,Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Datum:

Share post:

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Bijeljini će se organizovati još jedna manifestacija inkluzivnog karaktera pod nazivom ,,Zajedno možemo sve. Baš sve!“.

Glavna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 1992.godine. Od tada, ovaj dan obilježava se u mnogim zemljama s ciljem podizanja svijesti o osobama sa invaliditetom. Po prvi put, obilježiće se i u Bijeljini.

Organizatori manifestacije su Logopedski kabinet ,,LOGOcentar“, psiholog Ivana Boroja iz UG ,,Carpe Diem“, psiholog Slavena Rajić i logoped Melita Marković.

,,Ova manifestacija je inkluzivnog karaktera i uključuje djecu sa poteškoćama u razvoju, ali i djecu urednog razvoja, što nam i sam naziv govori. Naš cilj je bio da uključimo što više djece sa poteškoćama u razvoju i time pokažemo da zajedno, zaista, možemo baš sve. Uključivanjem u ovakve aktivnosti, ta djeca osjetiće ljubav koju ćemo im pružiti, osjetiće ponos na svaki aplauz koji dobiju, osjetiće sreću na svaki osmijeh koji im pružimo. Manifestacija ne samo da je značajna za djecu već i za njihove roditelje, naše saveznike u ovom projektu, koji su predano, sa suzama u očima ali ponosno svaku tačku za manifestaciju spremali do najfinijih detalja.“, izjavila je za portal Dešavanja u Bijeljini, Jelena Tešić, jedan od organizatora i pokretač ovog projekta.

Prva manifestacija koja je realizovana od istih organizatora bila je u aprilu povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom. Manifestacije je bila fenomenalna i privuka je preko 600 posjetilaca.

„Očekujemo da će i ovaj put velika sala Centra za kulturu „Semberija“ biti premala da primi sve one koji žele da pruže podršku djeci sa poteškoćama, njihovim roditeljima, vaspitačima, učiteljima i naravno terapeutima, koji predano rade sa njima. Podrška nije izostala ni od Gradske uprave i Kabineta Gradonačelnika, a vjetar u leđa biće nam mališani iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, ,,Garfild“, ,,Bajka“, plesni studio „Megadance“, Gradska organizacija Crvenog krsta, Dnevni centar djece sa poteškoćama u razvoju, OŠ „Vuk Karadžić“, Dječji hor ,,Srbadija“ i mnogi drugi učesnici“, izjavili su organizatori za portal Dešavanja u Bijeljini.

Manifestacija ,,Zajedno možemo sve. Baš sve!“ održaće se 3.decembra 2022.godine u velikoj sali Centra za kulturu ,,Semberija“ sa početkom u 18 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...