„BiH ne može da bude samo zemlja Bošnjaka“ Petković o pismu Kongresa Bošnjaka

Datum:

Share post:

Republika Srpska radi na tome da BiH konačno prestane da bude samo zemlja jednog naroda – bošnjačkog, bez obzira na konstitutivnost koja je garantovana Ustavom, rekao je Srni potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Milan Petković.
 

Komentarišući pismo koje je izvršni direktor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Selma Porčo uputila zvaničnicima SAD, a u kojem, kako je navela, zahtijeva da predsjedniku Srpske Željki Cvijanović zabrane ulazak u SAD i da je stave na listu za blokiranje i otkažu sve zakazane sastanke sa njom, Petković navodi da su posljednjih dana bošnjačka politička elita i svi drugi akteri koji lobiraju za bošnjačke interese, kao Rijaset Islamske zajednice, krenuli u kontraofanzivu.

 

-Vidjeli su da se svi njihovi planovi koje su zamislili u BiH ne ostvaruju kako su zamislili, a razlog tome je najava Kristijana Šmita da će intervenisati u izbornom zakonodavstvu BiH- naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, činjenica je da nijedna od tih odluka ne ide u korist Srba, ali isto tako ne ide ni u korist Bošnjaka kako su navikli.

-Bošnjci su navikli da imaju primat i suverenost u BiH i da se samo njihovi interesi ostvare. Napadi na predsjednika Republike Srpske su samo posljednji u nizu, a postali su konstantni i na srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i druge zvaničnike Srpske i to nije ništa novo – naglasio je Petković.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...