BiH i Srbija potpisali sporazume o zajedničkim prelazima i održavanju i rekonstrukciji mostova

Datum:

Share post:

Ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović je sa potpredsjednikom Vlade i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Zoranom Mihajlović potpisao dva sporazuma: Sporazum između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza Bratunac i Sporazum o održavanju i rekonstrukciji drumskih međudržavnih mostova.
 
“Potpisivanje ovih sporazuma je veoma važan trenutak za Republiku Srpsku. Naime, most Bratoljub je završen još 2017. godine, ali se čekalo do decembra 2019. godine kako bi se usaglasili politički stavovi tri naroda i prevazišle nesposobnosti tadašnjih predstavnika srpskog naroda da u Savjetu ministara obezbijede dodatna sredstva za izgradnju GP Bratunac u iznosu od 3,5 miliona KM, što je novi saziv Savjeta ministara uradio već na svojoj prvoj sjednici”, rekao je Mitrović ovim povodom.


 
On je istakao da će izgradnja novog graničnog prelaza Bratunac, koji spada u GP prve kategorije, sigurno rasteretiti granične prelaze Zvornik i Raču, ali i dodatno povezati dvije zemlje. Pored toga, ovaj zajednički prelaz uveliko će ubrzati transport robe i putnika.
 
“Potpisivanjem sporazuma o održavanju mostova definisano je da BiH održava pet mostova, i to tri na Savi i dva na Uvcu, dok Srbija održava njih šest na Drini. Sredstva za održavanje mostova su obezbjeđena budžetom Savjeta ministara BiH za narednu godinu i iznose 850.000 KM, odnosno za narednih pet godina Bosna i Hercegovina će izdvojiti 4,5 miliona KM”, objasnio je Mitrović.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...