''BIĆE PONIŠTENA DIPLOMA DIREKTORA OBA'' – Nova odluka Inspektorata RS

Datum:

Share post:

Diploma Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije OBA/, biće poništena, saopšteno je iz Inspektorat Republike Srpske.

– Predstoji izvršenje rješenja prosvjetnog inspektora o poništavanju Megmedagićeve diplome  – rečeno je u Inspektoratu.

Inspektorat Republike Srpske oglasio je ništavim ranije doneseni zaključak kojim je dozvoljeno odgađanje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora, kojim je Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka naloženo da poništi diplomu Mehmedagića i proglasi je ništavnom u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

Inspektorat je ovu odluku donio na osnovu saznanja da je Okružni sud Banjaluka odbacio prijedlog punomoćnika Univerziteta za poslovne studije Banjaluka za odgađanje izvršenja pomenutog rješenja, dodaje se u saopštenju.

Punomoćnik ovog univerziteta je, pozivajući se na Zakon o inspekcijama u Republici Srpskoj, podnio Inspektoratu Republike Srpske zahtjev za odgađanje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do okončanja upravnog spora pred sudom protiv drugostepenog rješenja Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, a istovremeno se sa identičnim zahtjevom obratio i Okružnom sudu Banjaluka. S obzirom na to da Inspektorat nije imao saznanja da je isti zahtjev upućen i nadležnom sudu, prvobitno je donio zaključak kojim je dozvoljeno odgađanje izvršenja rješenja do okončanja upravnog spora.

TESTNA REKLAMA

Nakon što je utvrđeno da je sud odbacio prijedlog za odgađanje izvršenja rješenja, a imajući u vidu da je Zakonom o opštem upravnom postupku propisano da se ništavim oglašava rješenje koje je u upravnom postupku doneseno u stvari iz sudske nadležnosti, Inspektorat je proglasio ništavim ranije doneseni zaključak, navodi se u saopštenju Inspektorata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...