BEZBIJEDNOST PODIGNUTA NA VIŠI NIVO Bijeljinske đake čuva 16 policajaca, motre i školu i ulicu

Datum:

Share post:

Od početka nove školske godine na području koje pokriva Policijska uprava /PU/ Bijeljina raspoređeno je 16 školskih policajaca koji su prošli posebnu obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a direktori škola, profesori i učenici saglasni su da je ovim korakom podignuta bezbijednost na viši nivo.

Policijski službenik Policijske stanice Bijeljina 2 Mihajlo Josipović rekao je za InfoBijeljinu da je zajedno sa kolegom zadužen za nadzor ispred tri srednje škole – Gimnazije „Filip Višnjić“, Ekonomske škole i Tehničke škole „Mihajlo Pupin“.

„Prisutni smo u dvije smjene, od 7.00 do 15.00 časova i od 12.00 do 20.00 časova, kada svi učenici odlaze kućama. Prije svega djelujemo preventivno, da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira ili do nekih krivičnih djela. Nadziremo i ulicu ispred škola, posmatramo da li vozači poštuju sva pravila, te da li su đaci na pješačkom prelazu bezbjedni. Generalno, za sada nema nikakvih problema, a odnos sa učenicima, profesorima i direktorima je veoma korektan“, naveo je Josipović za InfoBijeljina.

On je istakao da školski policajci s vremana na vrijeme razgovaraju sa direktorima škola i dežurnim profesorima, kako bi procijenili bezbjednosno stanje. 

„Osim toga, postoje multisektorski timovi koje sačinjavaju predstavnici škola, MUP-a, Centra za socijalni rad“, dodao je Josipović.

Direktor Ekonomske škole u Bijeljini Duško Đurić rekao je da je prisustvo školskih policajaca veoma značajno.

„Sada smo sinhronizovali rad policije i školskih uprava. Oni šalju važnu poruku za učenike i zajednicu, prije svega da su prisutni, a sa druge strane imaju veliku važnost jer svaku situaciju koja se dogodi možemo odmah da prijavimo njima“, naveo je Đurić.

Učenica Ekonomske škole Ana Novaković poručila je da su đaci mnogo sigurniji kada vide školske policajce, pogotovo u svjetlu nedavnih tragičnih događaja u školama u Srbiji.

„Bilo je straha kod učenika nakon tragedija u Srbiji, ali smo sa pojačanim prisustvom školskih policajaca sada mnogo sigurniji. Ulivaju nam povjerenje“, istakla je Novakovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

POVEZANE VIJESTI

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...

Snimak sa suđena Dodiku i Lukiću u Sudu BiH (video)

Ovako se Dodik ponašao u sudnici: Objavljen snimak iz Suda BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se još...