Besplatna banjska rehabilitacija za RVI i članove porodica poginulih boraca iz RS

Datum:

Share post:

Ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata će i u ovoj godini moći besplatno ići na rehabilitaciju u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove Republike Srpske, odlučila je Vlada RS.

 

Kako je saopšteno iz Vlade RS, na današnjoj sjednici donesena je odluku o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava za realizaciju Projekta banjske rehabilitacije RVI i članova porodica poginulih boraca za 2019. godinu.

– Projekat banjske rehabilitacije za 2019. godinu predviđa upućivanje do 600 RVI i članova porodice poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove RS, te će u ovu svrhu Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite obezbijediti sredstva u iznosu od 300.000 KM- navodi se u saopštenju.

TESTNA REKLAMA

Dodaje se da realizacijom ovog projekta pomenuto ministarstvo iskazuje brigu za ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca Odambreno-otadžbinskog rata RS, kao članove društva koji su dali najveći doprinos u odbrani Srpske.

Iz Vlade RS podsjećaju da Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite svake godine, počev od 2005. godine, organizovalo i provodilo banjsku rehabilitaciju.

– Do 2018. godine je kroz ovaj vid rehabilitacije prošlo 7.658 korisnika. Za ovaj projekt, u navedenom periodu, ukupno je utrošeno 3.940.566 KM – ističe se u saopštenju.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

RADNIK SVE JAČI: BOJAN BURAZOR STIGAO U SEMBERIJU

Radnik iz Bijeljine je svakim danom sve jači, a novo ime je igrač bogatog iskustva, Bojan Burazor. Sadržaj se...

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini. BIJELJINA HANDBALL CUP 2022 će biti održan 19,...

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...