BEŠLIĆ: Raznovrsan repertoar u Centru za kulturu „Semberija“ u narednom periodu

Datum:

Share post:

Centar za kulturu “Semberija” već godinama unazad organizuje razne aktivnosti sa početkom jeseni.

Kada je riječ o septembru mjesecu, 17. septembra prikazan je film “Sveta Petka- Krst u pustinji” po romanu “Petkana”, Ljiljane Habjanović Đurović, a prije toga prikazan je dječji animirani crtani film “ Kašej: Kradljivac nevesti”.

Dječiji animirani crtani film imao je izuzetan odziv publike, rekao je Igor Bešlić, direktor Centra za kulturu “Semberija”, te istakao da će u narednom periodu organizovati više takvih projekcija.

Takođe, proteklog mjeseca prezentovana je i izložba slika autora Đure Markovića, koju su sugrađani Bijeljine mogli pogledati u Galeriji Centra za kulturu.

TESTNA REKLAMA

“Galerija” već kontinuirano praktikuje i organizuje slikarsku radionicu, na obostrano zadovoljstvo, mališana i slikara. Radionica je izazvala izuzetan odziv djece, te će uprava Centra za kulturu “Semberija” nastaviti da praktikuje istu.

“Kada je riječ o budućim planovima, imaćemo koncert na otvorenom, tačnije na krovu Centra za kulturu, koji smo već dva puta otkazali zbog vremenskih neprilika. Cilj nam je zaista da prvu povoljnu vremensku priliku i vrijeme iskoristimo da održimo najavljeno veče moderne muzike i plesa”, rekao je Bešlić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Povodom Dana Grada Bijeljina, 25. septembra, održan je koncert virtuoza na harmonici, Dušana Sekulića, koji je okupio punu salu Centra za kulturu. S obzirom da je publika bila oduševljena, uprava Centra za kulturu nastaviće da praktikuje slične događaje.

“U decembru Centar za kulturu tradicionalno organizuje događaje, bilo da je to predstava ili koncert, ali ovoga puta će vjerovatno biti koncert, poučeni ovim lijepim iskustvom sa Dušanom Sekulićem i punom salom. Zainteresovali smo našu publiku, te ćemo u decembru organizovati završnu aktivnost u Centru za kulturu u vidu koncertne aktivnosti, gdje će vjerovatno učestovati pjevač pop muzike”, kaže Bešlić.

Pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina i ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Centar za kulturu “Semberija”, po šesti put tradicionalno organizuje dječiji pozorišni festival “Čupava bajka”.

Kako je istakao Bešlić, festival će trajati od 4. do 7. oktobra. Riječ je o četiri predstave,  a kako je najavljeno, početak svih predstava je u 18.00 časova.

“Što se tiče samog repertorara, on je već poznat našoj publici, mališanima i roditeljima, putem oglasnih tabli na poznatim lokacijama Centra za kulturu, na web stranici Centra i na FB stranici. Sa predstavom “Uspavana ljepotica” ćemo otvoriti ovogodišnji festival, 4. oktobra sa našim lokalim dječijim pozorištancem “Maslačak”, u srijeda 5. oktobra nastupiće Gradsko pozorište “Jazavac” i predstava “Ježeva kućica”, dok je 6. oktobar rezerevisan za predstavu ”Kralj lavova” pozorište “Areus Arta” Vranje. U petak 7.oktobra odigraće se predstava “Baš je čar biti gusar”, Čiča Mičino pozorište Beograd, agencija Scena, kojom ćemo zatvoriti ovogodišnji festival”, rekao je Bešlić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Cijena pojedinačnih karata je 5KM, dok je komplet 15KM.

U sklopu festivala održaće se i pozorišna radionica pod nazivom “Maštarionica”.

Nakon toga, kraj oktobra mjeseca rezervisan je, tradicionalno, za manifestaciju “Razigrana jesen”, za predškolski uzrast koji će kroz priredbe i  likovna stvaralaštva moći dodatno da se socijalizuju i izraze umjetnički.

Takođe, u Centru za kulturu “Semberija”, 17. oktobra, naše sugrađane očekuje i komedija, odnosno, predstava “Eling”, koja je trebala biti održana za “Dane komedije”.

U predstavi “Eling” nastupiće fenomenalna glumačka ekipa kao što su Ljuba Bandović, Pavle Pekić, Nataša Marković, Rade Marković i Nenad Gvozedović.

Kada je riječ o planovima za naredni mjesec,  u novembru je planiran mjuzikl “Brodway u pozorištu Slavija – Ljubavni kabare”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKA PETROVIĆ: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da plate rudara treba povećati, ali da treba...

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...