BEŠLIĆ: Raznovrsan repertoar u Centru za kulturu „Semberija“ u narednom periodu

Datum:

Share post:

Centar za kulturu “Semberija” već godinama unazad organizuje razne aktivnosti sa početkom jeseni.

Kada je riječ o septembru mjesecu, 17. septembra prikazan je film “Sveta Petka- Krst u pustinji” po romanu “Petkana”, Ljiljane Habjanović Đurović, a prije toga prikazan je dječji animirani crtani film “ Kašej: Kradljivac nevesti”.

Dječiji animirani crtani film imao je izuzetan odziv publike, rekao je Igor Bešlić, direktor Centra za kulturu “Semberija”, te istakao da će u narednom periodu organizovati više takvih projekcija.

Takođe, proteklog mjeseca prezentovana je i izložba slika autora Đure Markovića, koju su sugrađani Bijeljine mogli pogledati u Galeriji Centra za kulturu.

“Galerija” već kontinuirano praktikuje i organizuje slikarsku radionicu, na obostrano zadovoljstvo, mališana i slikara. Radionica je izazvala izuzetan odziv djece, te će uprava Centra za kulturu “Semberija” nastaviti da praktikuje istu.

“Kada je riječ o budućim planovima, imaćemo koncert na otvorenom, tačnije na krovu Centra za kulturu, koji smo već dva puta otkazali zbog vremenskih neprilika. Cilj nam je zaista da prvu povoljnu vremensku priliku i vrijeme iskoristimo da održimo najavljeno veče moderne muzike i plesa”, rekao je Bešlić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Povodom Dana Grada Bijeljina, 25. septembra, održan je koncert virtuoza na harmonici, Dušana Sekulića, koji je okupio punu salu Centra za kulturu. S obzirom da je publika bila oduševljena, uprava Centra za kulturu nastaviće da praktikuje slične događaje.

“U decembru Centar za kulturu tradicionalno organizuje događaje, bilo da je to predstava ili koncert, ali ovoga puta će vjerovatno biti koncert, poučeni ovim lijepim iskustvom sa Dušanom Sekulićem i punom salom. Zainteresovali smo našu publiku, te ćemo u decembru organizovati završnu aktivnost u Centru za kulturu u vidu koncertne aktivnosti, gdje će vjerovatno učestovati pjevač pop muzike”, kaže Bešlić.

Pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina i ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Centar za kulturu “Semberija”, po šesti put tradicionalno organizuje dječiji pozorišni festival “Čupava bajka”.

Kako je istakao Bešlić, festival će trajati od 4. do 7. oktobra. Riječ je o četiri predstave,  a kako je najavljeno, početak svih predstava je u 18.00 časova.

“Što se tiče samog repertorara, on je već poznat našoj publici, mališanima i roditeljima, putem oglasnih tabli na poznatim lokacijama Centra za kulturu, na web stranici Centra i na FB stranici. Sa predstavom “Uspavana ljepotica” ćemo otvoriti ovogodišnji festival, 4. oktobra sa našim lokalim dječijim pozorištancem “Maslačak”, u srijeda 5. oktobra nastupiće Gradsko pozorište “Jazavac” i predstava “Ježeva kućica”, dok je 6. oktobar rezerevisan za predstavu ”Kralj lavova” pozorište “Areus Arta” Vranje. U petak 7.oktobra odigraće se predstava “Baš je čar biti gusar”, Čiča Mičino pozorište Beograd, agencija Scena, kojom ćemo zatvoriti ovogodišnji festival”, rekao je Bešlić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Cijena pojedinačnih karata je 5KM, dok je komplet 15KM.

U sklopu festivala održaće se i pozorišna radionica pod nazivom “Maštarionica”.

Nakon toga, kraj oktobra mjeseca rezervisan je, tradicionalno, za manifestaciju “Razigrana jesen”, za predškolski uzrast koji će kroz priredbe i  likovna stvaralaštva moći dodatno da se socijalizuju i izraze umjetnički.

Takođe, u Centru za kulturu “Semberija”, 17. oktobra, naše sugrađane očekuje i komedija, odnosno, predstava “Eling”, koja je trebala biti održana za “Dane komedije”.

U predstavi “Eling” nastupiće fenomenalna glumačka ekipa kao što su Ljuba Bandović, Pavle Pekić, Nataša Marković, Rade Marković i Nenad Gvozedović.

Kada je riječ o planovima za naredni mjesec,  u novembru je planiran mjuzikl “Brodway u pozorištu Slavija – Ljubavni kabare”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...