Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar juče je posjetio bolnicu u Bijeljini i sastao se sa direktorom ove zdravstvene ustanove dr Mikajlom Lazićem. Ova posjeta izazvala je veliko interesovanje medija u Srbiji, koji pišu kako “posjeta u jeku kampanje nije nikakva slučajnost”.
Naime, kako je izvjestila beogradska televizija B92, Lončar je prvi ministar zdravlja iz Srbije koji je posjetio neku zdravstvenu ustanovu u Srpskoj, a činjenica da je izabrana baš bolnica u kojoj je direktor Dr Mikajlo Lazić nije slučajnost.
“Ova posjeta u jeku kampanje je jasan znak da sa ove strane Drine stiže podrška za kandidaturu Dr Mikajla Lazića za gradonačelnika. Ovakva odluka srpske Vlade ne treba nikoga da čudi, jer je sa jedne strane aktuelni gradonačelnik koji indirektno napada sam vrh države Srbije i fotografiše se sa generalima Armije BiH, dok je sa druge njegovanje vijekovnih bratskih odnosa. Podrška Laziću najlogičniji je izbor koji može da napravi svaki političar, ali i svaki čovjek”, piše B92.

S druge strane, izvještavajući o Lončarevoj posjeti, beogradski portal “Republika” dodaje i da je aktuelni gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović “zatvorio vrata Srbiji”.
“Dok aktuelni gradonačelnik zatvara vrata Srbiji i ne želi da ukaže dobrodošlicu srpskom ministru zdravlja tvrdeći pritom da „poštuje volju naroda“, pitamo se da li je narod u Semberiji, oduvijek poznat po inatu i otporu, i ovoga puta „nasjeo“ na priču o nekakvom otporu, poštenju, borbi protiv kriminala”, piše “Republika”.
Na stav aktuelnog rukovodstva Bijeljine prema Srbiji osvrnula se i “Srbija danas”.

“Nakon tridesetak godina vladanja SDS-a vrijeme je da se Semberci stvarno zainate i stranku koja je sinonim za korupciju i kriminal i koja sve više postaje i stranka sumnjive nacionalne orjentacije pošalju u istoriju. Vrijeme je za promjene!”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име