“Batagon“ odustao od rekonstrukcije hotela “Bistrica“ na Jahorini!

Datum:

Share post:

Kompanija „Batagon International“ neće rekonstruisati hotel „Bistrica“ ovog ljeta kako je to obećala Olimpijskom centru „Jahorina“ kada je kupila taj objekat krajem prošle godine.
 

„Batagon“ je hotel „Bistrica“ kupio 26. novembra 2018. godine za 5,98 miliona KM.

Prilikom oglašavanja prodaje bilo je definisano da kupac, između ostalog, mora dokazati da ima najmanje 30 miliona KM na računu za ulaganje u hotel „Bistrica“ i dostaviti izjavu da neće mijenjati namjenu hotela narednih pet godina.

Olimpijski centar „Jahorina“ je 25. januara saopštio da je hotel „Bistrica“, nakon prodaje „Batagonu“, preuzeo njihov zastupnik – kompanija „Bathoteli“ koja je i zvanično počela sa radom u tom hotelu.

TESTNA REKLAMA

„Do početka aprila hotel će biti dostupan gostima i raditi bez drastičnih promjena, a od 1. aprila biće zatvoren jer je namjera novog vlasnika potpuna rekonstrukcija unutrašnjosti i spoljašnosti objekta, nadogradnja i povećanje kategorizacije“, saopšteno je tada iz OC „Jahorina“.

Tvrdili su i da ulaganje od 25 miliona KM novi vlasnici planiraju završiti do decembra te da će rekonstrukcijom hotela, uz ulaganja u skijališta, biti nastavljena uzlazna putanja ove olimpijske planine.

Međutim, „Batagon“ je prije nekoliko dana objavio da će hotel „Bistrica“ raditi i predstojeću ljetnu i zimsku sezonu.

„Još jednom želimo da vas obavijestimo da je Hotel Bistrica na Jahorini postao dio kompanije BATAGON i da će nastaviti sa poslovanjem kao BAT Hotel Bistrica. Napominjemo da će BAT Hotel Bistrica raditi tokom predstojeće ljetne, kao i naredne zimske sezone 2019/2020, i da će biti otvoren do 31. marta 2020. godine“, objavio je BAT Hotel Bistrica.

Iz kompanije „Batagon“ nisu odgovorili na pitanje šta je ugovor o preuzimanju hotela propisao u vezi sa ulaganjem u hotel i rokovima za ulaganje i za kada je planirana rekonstrukcija?

Iz Olimpijskog centra „Jahorina“ odgovaraju da su u skladu sa obavještenjem „Batagona“ ranije objavili informaciju o početku rekonstrukcije i iznosu sredstava koja će biti uložena u hotel „Bistrica“.

Dodaju da rok za rekonstrukciju i iznosi ulaganja nisu definisani ugovorom o prodaji, te da se za sve dodatne informacije obratimo kompaniji „Batagon“.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Borbelj i Olivera Jevtić pobjednici Atletske trke “Ugljevik 2022“

Pobjednici Sedme atletske trke "Ugljevik 2022" koja je održana sinoć su Đuro Borbelj i Olivera Jevtić iz Srbije. Trka...

Danas počinje Velikogospojinski post – SPC se priprema za praznik Uspenija Presvete Bogorodice

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike...

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu...

AGRO SAVJET: Kako osušiti i čuvati origano

Sušenje origana nije zahtjevan postupak, ali je potrebno držati se određenih pravila sušenja. Origano je mediteranski začin intenzivnog mirisa...