BANJALUKA: Radojičić proglasio VANREDNO STANJE u 6 naselja

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić proglasio je večeras vanredno stanje u dijelu grada, odnosno u naseljima uz vodotok Vrbanje i nizvodno od ušća ove rijeke u Vrbas: Vrbanja, Ada, Česma, Lazarevo 1, Zalužani i Priječani.

– Proglasio sam vanredno stanje na dijelu teritorije Grada, u mjesnim zajednicama oko tokova Vrbanje i nizvodno od ušća Vrbanje u Vrbas – rekao je on.

Odluka je, dodaje, preventivna jer je najavljen nastavak padavina i rast vodotoka.

Proglasio sam vanredno stanje na dijelu teritorije Grada, u mjesnim zajednicama oko tokova Vrbanje i nizvodno od usca Vrbanje u Vrbas : Vrbanja, Ada, Cesma, Lazarevo 1, Zaluzani, Prijecani. Odluka je preventivna jer je najavljen nastavak padavina i rast vodotoka.

— Igor Radojicic (@RadojicicIgorMr) May 13, 2019

 

TESTNA REKLAMA
Ova odluka znači da se noćas podiže kompletan sastav Civilne zaštite i sva raspoloživa tehnika kako bi se odbranile kritične tačke na vodotocima.

Najveći pritisak očekuje se na području uz vodotoke u Česmi i Lazarevu.

2/2 Gradjani u zonama u kojima je proglaseno vanredno stanje bez panike treba da preduzmu mjere opreznosti, uklanjanja materijalnih sredstava koje mogu i zastite ljudstva. Jedinice CZ se mobilisu i dodatno rasporedjuju.

— Igor Radojicic (@RadojicicIgorMr) May 13, 2019

 

Prema podacima Štaba za vanredne situacije, do večeras nije poplavljeno nijedno domaćinstvo na području grada, ali tokom noći se očekuje dalji porast vodostoja Vrbasa zbog čega je i donosena mjera o uvođenju vanrednog stanja.

Pored ovoga, donosena je preporuka da sutra na području grada ne rade vrtići i škole.

Uži sastav gradskog Štaba za vanredne situacije večeras će na sjednici, zakazanoj za 23.30, razmotriti trenutnu situaciju na ugroženim područjima i izdati naloge za postupanje kako bi se odbranila imovina i stanovništvo.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...